• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs/informer.rs

27.05.2021

20:39

SLADOLED TORTA SA FILOM OD ČOKOLADE! Ukusna poslastica za sve prilike! /VIDEO/

Recepti

SLADOLED TORTA SA FILOM OD ČOKOLADE! Ukusna poslastica za sve prilike! /VIDEO/

Podeli vest

Kremasta poslastica koju možete da poslužite na proslavama ili kao desert posle ručka

Sastojci:

600 ml mleka
2 pudinga sa ukusom vanile (80 g)
5 kašika šećera

50 g čokolade za kuvanje
100 g mlevenih oraha
125 g maslaca ili margarina
30 g šećera u prahu
300 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

mlevena čokolada
kakao prah
mlevena nes kafa

Foto: printscreen/youtube/kuvajmolako

Nanesite fil preko piškota

Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Podelite puding na 2 jednaka dela, pa u jedan deo dodajte čokoladu, a u drugi mlevene orahe. Dobro sjedinite i ostavite da se ohladi.

Margarin i šećer u prahu dobro umutite, pa podelite na 2 dela. Ohlađeni čokoladni fil umutite, pa dodajte polovinu umućenog margarina i opet umutite. Sa filom od oraha uradite isto samo ovaj fil ne morate prvo da umutite kao čokoladni.

Zatim umutite slatku pavlaku i pola dodajte u fil sa orasima i sjedinite.

Piškote umačite u mleko i ređajte u kalup dimenzija 28×18 cm, preko sipajte čokoladni fil, pa fil sa orasima i na kraju preostalu slatku pavlaku. Dekorišite po želji. Stavite u frižider da se stegne najmanje 4-5 sati.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija