PILETINA KAPREZE sa paradajzom i MOCARELOM! Obrok u kojem će UŽIVATI cela PORODICA! /Recept/

Shutterstock

16:30 >> 16:32 Recepti 0

mondo.rs/informers | 13. 06. 2021.

PILETINA KAPREZE sa paradajzom i MOCARELOM! Obrok u kojem će UŽIVATI cela PORODICA! /Recept/

Piletina može da se spremi na nebrojeno načina, a evo jednog sjajnog i lakog....

Sastojci:

500 g pilećih grudi

so i biber

2-3 kašike pesta od bosiljka (domaći ili kupovni)

oko 120 g mocarele

nekoliko krupnijih čeri paradajza (ili manjih, običnih)

Pixabay

malo maslinovog ulja

Priprema:

Zasecite pileće grudi lepezasto (kao kad pravite švedski krompir) tako da možete da ih punite sa paradajzom i mocarelom, ali ne do kraja, već da meso ostane u komadu. Posolite i pobiberite. U svaki napravljen izrez ubacite pesto, seckan čeri paradajz i komadić mocarele. Stavite filovanu piletinu na papir za pečenje, prelijte kašikom maslinovog ulja i pecite na 180 stepeni dok meso na gornjoj strani ne dobije zlatnu boju, oko 30-40 minuta. Poslužite uz spanać ili neki drugi prilog po želji.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.