FOKAČA sa PARADAJZOM i crnim MASLINAMA! UŽIVANJE za nepce na ITALIJANSKI način! /RECEPT/

Shutterstock

19:08 Recepti 0

kuvarancije.com/informer.rs | 13. 06. 2021.

FOKAČA sa PARADAJZOM i crnim MASLINAMA! UŽIVANJE za nepce na ITALIJANSKI način! /RECEPT/

Italijani je zovu focaccia, kod nas bismo to u tri reči mogli reći: aromatična, masna pogača. A u malo više reči objašnjeno to je tanki, pljosnati hleb sa mediteranskim začinima, paradajzom, maslinama i maslinovim uljem. Zvuči komplikovano, ali sasvim je jednostavno napraviti je...

Sastojci:

500 g brašna

500 ml mlake vode

suvi kvasac

1 dl maslinovog ulja

so, biber

Pixabay

seckani zreli paradajz ili šaka čeri paradajza

šaka crnih maslina

Shutterstock

sveži začini kao što su bosiljak, origano i/ili ruzmarin

Priprema:

U veću činiju stavite brašno u koje ste umešali kvasac, so i biber. Mikserom ili rukama umesite testo dodajući vodu i polovinu pripremljenog ulja. Kada testo počne da se odvaja od ivica posude, ostavite ga na toplom mestu jedan sat da mu se zapremina udvostruči. Naraslo testo prebacite u tepsiju obloženu papirom i razvucite ga rukama. Prstima napravite mala udubljenja u testu i u njih stavite (seckani) paradajz i masline. Prelijte sve maslinovim uljem, pospite iseckanim začinskim biljem i krupnom morskom soli. Fokaču pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta, ili dok ne dobije zlatno žutu koricu.

Prijatno! 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.