NEODOLJIVA I KREMASTA EKLER TORTA! Prste da POLIŽEŠ /VIDEO/

Printscreen You Tube Cookrate - Cakes

09:44 Recepti 0

stvarukusa.rs | 18. 06. 2021.

NEODOLJIVA I KREMASTA EKLER TORTA! Prste da POLIŽEŠ /VIDEO/

Za sve one domaćice koji imaju strpljenja da mese testo za tortu i koje generalno vole da prave deserte i ukrašavaju, sada mogu da isprobaju ovaj recept. Umesto klasičnog kolača napravite tortu i obradujte najmilije. Ako niste baš ljubitelj eklera, onda možete da napravite i princes krofna tortu

Za testo: 

100 ml vode 

100 ml mleka 
80 g putera 
prstohvat soli 
1 kašika šećera 
150 g brašna 
5 jaja 

Za fil:

2 jajeta 
1 kesica vanilin šećera
130 g šećera 
100 g brašna 
500 ml mleka 
180 g putera 

Za glazuru:

80 g crne čokolade 
50 ml slatke pavlake 
20 g šećera u prahu 

Priprema:

Vodu, mleko, puter i šećer pomešajte i stavite da se kuva. Kada proključa dodajte brašno i mešajte. Kada se zgusne sklonite sa vatre i dodajte jaja, ali jedno po jedno i posle svakog dodavanja mešajte. Kalup prečnika 20 cm obložite pek papirom i sipajte dobijeno testo. Treba vam 2 kalupa, a ako nemate, onda u jedan sipajte polovinu testa, pa kada se ispeče izvadite i sipajte drugu polovinu. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. 

Pomešajte šećer, vanilin šećer i umutite. Dodajte mleko i brašno i posle svakog dodavanja dobro promešajte. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Ohladite na sobnoj temperaturi, a za to vreme umutite puter. Dodajte ohlađeni fil u puter i dobro sjedinite. Na jedno testo sipajte fil, pa preklopite drugim testom. Ostavite u frižideru nekih sat vremena. 

Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i i dekorišite tortu, a zatim ohladite još 20 minuta. Na kraju pospite šećerom u prahu. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.