PASULJ PREBRANAC - STARO DOBRO POZNATO JELO! Sa ovim receptom dobićete najbolji ukus

Shutterstock

22:00 Recepti 0

stvarukusa.rs | 18. 06. 2021.

PASULJ PREBRANAC - STARO DOBRO POZNATO JELO! Sa ovim receptom dobićete najbolji ukus

Prebranac je klasično jelo koje se obično priprema u danima posta, ali možete da služite kad god želite

Najrasprostranjenije i najpoznatije jelo sa nazivom i tavče na gravče možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz neku ribu.

Sastojci:

1 kg pasulja tetovca
1 kg crnog luka
4 kobasice (po želji) 
ulje
soda bikarbona
1 kašika slatke ili ljute začinske paprike

bakina kuhinja

Psulj prebranac

Priprema:

Pasulj potopite noć pre i ostavite da stoji. Jedan crni luk iseckajte i kuvajte ga zajedno sa pasuljem i vodom.  Procedite, pa sipajte novu vodu i nastavite da kuvate. Kada pasulj postane mekan, ponovo procedite. Dok se pasulj kuva, vi prodinstajte sitno seckan crni luk.

U toku dinstanja dodajte malo sode bikarbone. Na kraju dodajte začinsku papriku i dobro promešajte. Posudu u kojoj ćete peći prebranac premažite ulje, pa ređajte red pasulja, red luka. Ako želite možete da dodate kobasice, pa da pečete sve zajedno, ali to je sve stvar izbora. Pecite nekih 30 minuta na 180-200°C. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.