• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: uradisama/idejezakreativce

23.06.2021

10:16

NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ! Lako se priprema, a osvojiće vas na prvi zalogaj /VIDEO/

Printscreen You Tube Uradi Sama- Ideje za kreativce

Recepti

NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ! Lako se priprema, a osvojiće vas na prvi zalogaj /VIDEO/

Podeli vest

Predivan a ipak vrlo jednostavan čokoladni kolač koji izgledom podseća na tortu, oduševiće sve ljubitelje čokolade

Sastojci:

Biskvit

280 gr mekog brašna tip 400

40 gr kakaa
130 gr šećera
1i po kašika sirćeta
2 kašičice sode bikarbone
prstohat soli
1 kesica vanilin šećera
100ml ulja
320 ml vruće vode
opciono: 1 kašičica instan kafe po želji

Preliv

100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mlečne čokolade
120 ml slatke pavlake

Priprema:

U činiju najpre prosejte brašno i kakao pa dodajte jedan prstohvat soli.Ddoajte šećer, vanilin šećer i sodu bikarbonu pa promešajte suve sastojke. U suve sastojke dodajte ulje, sir i vruću vodu u koju ste razmutili jednu kašičicu Nes kafe. Promešajte sve kako bi se suvi sastojci lepo sjedinili sa mokrim.

Puterom premažite kalup veličine 20 cm, obložite ga papriom za pečenje pa sipajte smesu. Kolač pecite u već zagrejanoj rerni na 180 C nekih 40 min.

Za čokoladni ganaš ćemo najpre da naseckamo čokoladu za kuvanje i da je prelijemo vrućom slatkom pavlakom, pa da sve na kraju promešamo dok ne dobijemo lepu čokoladnu smesu kojom ćemo preliti kolač. Po želji možete kolač ukrasiti sa dve kriške sveše pomorandže.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija