PICA OD NAJMEKŠEG DOMAĆEG TESTA KOJE SE NE PEČE U RERNI! Ovaj obrok ćete obožavati /VIDEO/

PRINTSCREEN/YT/DELMIRA COOKING

12:45 Recepti 0

stvarukusa.rs | 25. 06. 2021.

PICA OD NAJMEKŠEG DOMAĆEG TESTA KOJE SE NE PEČE U RERNI! Ovaj obrok ćete obožavati /VIDEO/

Sada vam za pripremu omiljenog italijanskog testa ne treba rerna. Napravite picu na jednostavan način sa svega para sastojaka

Sastojci:

Za testo:

3 g instant kvasca
15 g šećera
100 g tople vode
180 g brašna 
1/4 kašičice soli

Za punjenje:

100 g sira mocarela

kobasica ili šunka 
crvena paprika
zelena paprika
kuvani kukuruz

Priprema:

Pomešajte kvasac, šećer i toplu vodu. Promešajte, pa dodajte ulje, brašni i so. Mesite testo nekih 10 minuta, a zatim nauljite, stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odmori 30 minuta. Nakon tog vremena premesite, pokrijte i ostavite još 10 minuta. 

Razvucite testo, a onda uzmite poklopac od tiganja i izrežite krug. Tiganj dobro namastite, pa stavite isečeno testo. Sačekajte minuta da nadođe, a onda ga izbušite viljuškom. 

Premažite sa kečapom, pa stavite mocarelu, šunku, papriku i kukuruz. Stavite na šporet na nisku temperaturu i poklopite. Pecite tako nekih 40-45 minuta. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.