• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: punkufer.hr

10.07.2021

09:21

TAJNI SASTOJAK ZA NAJUKUSNIJU SALATU OD KRASTAVCA! Ukus će dovesti do savršenstva!

Recepti

TAJNI SASTOJAK ZA NAJUKUSNIJU SALATU OD KRASTAVCA! Ukus će dovesti do savršenstva!

Podeli vest

Sveži krastavci poslužuju se kao osvežavajući i hrskavi element uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena. Sjajno se slažu s umacima na bazi jogurta, a predstavljaće i odličnu namirnicu za salatu koju možete poslužiti s tek malo soli i bibera. No ako želite da unapredite ukus svežih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. Reč je o sastojku koji se češće koristi u pripremi kolača i torti. Ali, ima snažan citrusni ukus koji će se sjajno slagati s krastavcima

Imajte na umu da ekstrakt limuna možete zameniti sa sveže isceđenim sokom ovog citrusnog voća, ali da nećete dobiti niti približno iste rezultate. Uspešnost salate i njen sjajan osvežavajući ukus počiva upravo na korišćenju ekstrakta limuna.

Foto: Pixabay

Salata od krastavca

Sastojci:

3 velika krastavca
150 ml sirćeta
6 kašičica belog šećera
1 čajna kašičica ekstrakta limuna
so i biber po želji

Priprema:

1. Krastavce dobro operite i narežite na manje komade. Ako želite možete i oguliti koru krastavca pre nego što ga narežete na manje komade.

2. U posebnoj zdeli pomešajte sirće, šećer, ekstrakt limuna, so i bibet.

3. Tekućinu prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u frižider da se ukusi sjedine, barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći.

4. Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KOLIKO "AKCIJE" JE PREVIŠE? Evo šta kažu stručnjaci!
Ljubav

KOLIKO "AKCIJE" JE PREVIŠE? Evo šta kažu stručnjaci!

Prosečna odrasla osoba ima se*sualni odnos 54 puta godišnje (jednom nedeljno), kaže jedna studija. Ukoliko je vaš lični prosek nešto veći, sigurno ste se zapitali: koliko je se*sa previše? I da li previše se*sa ima nekakve posledice?

09.07.2021

21:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija