• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs/informer.rs

17.07.2021

16:16

DOMAĆI SLADOLED OD MALINE! Ledena poslastica u kojoj ćete uživati!

Recepti

DOMAĆI SLADOLED OD MALINE! Ledena poslastica u kojoj ćete uživati!

Podeli vest

Letnje vrućine moguće je preživeti samo uz dovoljnu količinu sladoleda. Zbog toga za vas danas imamo domaći recept koji se jednostavno i brzo priprema, a na ukusu mu mogu zavideti svi kupovni sladoledi

Sastojci:

Za 4 porcije


1 šolja malina
1 šolja šećera
3 žumanaca
prstohvat soli
1 šolja slatke pavlake

Foto: Printscreen You Tube

Priprema:

Stavite manji pleh za pečenje u zamrzivač. Uzmite potom šerpu i u njoj zagrejte maline i polovinu šećera na umerenoj vatri. Dovedite maline do ključanja i kuvajte oko 10 minuta. Procedite maline kroz sitno sito kako biste  ukloniti semenke. Šerpu zatim isperite i napunite vodom oko 2,5 cm, i dovedite do ključanja.

Uzmite zatim mikser i umutite žumanca, ostatak šećera i soli. Stavite zatim posudu za miskanje preko šerpe sa vrelom vodom i mutite ručno dok smesa ne postate bleda i pahuljasta, oko 5 minuta. Sklonite sa šerpe sa vodom i nastavite da miksate još 5 minuta. Dodajte zatim maline i mešajte dok se sve ne sjedini.

Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa smesom sa malinama. Poslužite se lopaticom za mešanje umesto nastavaka za mikser. Prespite smesu u ohlađenu posudu za pečenje koju ste stavili u zamrzivač i ostavite najmanje 3 sata da se dobro stegne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija