• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

11.08.2021

12:30

OBROK ZA 300 DINARA! Letnja salata sa kuskusom i povrćem! /VIDEO/

Printscreen You Tube

Recepti

OBROK ZA 300 DINARA! Letnja salata sa kuskusom i povrćem! /VIDEO/

Podeli vest

Kus kus je vrsta testenina i smatra se da je najmanja na svetu. Lako se pravi, samo polijte vrelom vodom i sačekate da upije. Možete dodati razne sastojke, kao što su piletina, povrće, ali i one gotove mešavine. Ono što je bitno da je to zdrava namirnica, a da napravite jelo sa njom potrebno je nekih 10 minuta

Takođe, ako ste na nekom režimu ishrane možete da jedete ovu salatu ili neki drugi obrok sa kus kusom.

Sastojci:

pakovanje kus kusa
voda
1 kašika maslinovog ulja (ili običnog)
1 konzerva pasulja 
1/2 krastavca 
mladi luk 
1/2 babure (ili šilje)
svež peršun
2 kašike sirćeta 

Priprema:

Kus kus natopite u ključaloj vodi, pa kada se natopi sipajte maslinovo ulje. Promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite nekih 10 minuta. Dobro promešajte da razbijete sve grudvice, pa sipajte oceđeni pasulj, seckani krastavac i mladi luk. Zatim dodajte seckanu papriku kao i seckani peršun. Začinite maslinovim uljem i sirćetom. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promešajte. Pokrijte i ostavite par minuta da se sastojci sjedine. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija