• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs/informer.rs

26.08.2021

20:38

TORTA SA KOKOSOM I VANILOM KOJA SE NE PEČE! Ukusna poslastica za sve ukućane!

Printscreen You Tube

Recepti

TORTA SA KOKOSOM I VANILOM KOJA SE NE PEČE! Ukusna poslastica za sve ukućane!

Podeli vest

Napravite laganu tortu sa kokosom i vanila filom koja će ukusom oduševiti sve

Kada želite da se počastim nečim slatkim izaberite ovaj desert.

Evo šta vam je potrebno.

Sastojci:

Za koru:

400 g brašna
170 g hladnog putera 
100 g šećera 
8 ml ekstrakta vanile 
50 g kokosa 

Za fil:

3 jajeta 
100 g šećera 
8 ml ekstrakta vanile 
30 g skroba 
600 ml mleka 
30 g putera 

Za dekoraciju:

100 g kokosa 

Priprema:

Jaja, šećer i ekstrakt vanile umutite. Dodajte skrob i mleko, dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte puter i promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se hladi sat vremena u frižideru.
Brašno pomešajte sa rendanim puterom. Dodajte ekstrakt vanile i šećer i sjedinite tako da dobijete sitne mrvice. Ispržite u zagrejanom tiganju bez ulja, dok ne dobije braon boju, pa dodajte kokos, promešajte i ostavite još nekih minut dva. 
Vatrostalnu posudu obložite sa providnom folijom, pa stavite tanak sloj "kore", a zatim i malo fila i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da bude fil i preko pospite kokos. Trebalo bi da imate 3 reda "kore" i 3 reda fila. Ostavite u frižideru 2 sata. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija