• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

14.09.2021

14:25

TORTA OD JABUKA I ORAHA! Ništa ukusnije nećete probati od ovoga

Printscreen/youtube/ Brzo i ukusno

Recepti

TORTA OD JABUKA I ORAHA! Ništa ukusnije nećete probati od ovoga

Podeli vest

Ukoliko ste uželeli slatkiša, onda treba da probate tortu od jabuka

Potrebno je:

2 jabuke; oljuštene i iseckane na kockice
Sok od pola limuna
200 grama šećera
150 grama, grubo seckanih oraha

200 grama brašna
1 kačičica praška za pecivo
3 komada jaja
malo soli

Priprema:

Jabuke očistite i iseckajte. Stavte u vatrostalnu činiju pa po njima iscedite pola limuna. Dodajte šećer i promešajte. Poklopite i ostavite u frižider na pola sata.

U drugoj činiji pomešajte orah, brašno i prašak za pecivo. U jabuke koje su odstojale dodajte 3 žumanca, pa izmeđajte. Zatim smesu od brašna i oraha pa sve izmešajte.

U posebnoj činiji umutite belanca sa malo soli. Dobijeni šam preručite u smesu pa izmešajte. Sve pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Kad se ispeče, pospite sa malo šećera.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija