Pečena svinjska REBARCA u PIKANTNOJ MARINADI! Meso će spadati s kostiju! /RECEPT/

Shutterstock

13:22 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 19. 09. 2021.

Pečena svinjska REBARCA u PIKANTNOJ MARINADI! Meso će spadati s kostiju! /RECEPT/

Svinjska rebarca na američki način su poznata širom sveta, pre svega među ljubiteljima dobrog roštilja, a ovo je modifikovana varijata za koju možete da iskoristite i svoju rernu...


Sastojci:

1,5 kg svinjskih rebara
200 g meda
kašika mlevene paprike
kašika ljute tucane paprike
pola kašike belog luka u prahu
pola šolje smeđeg šećera
glavica crnog luka
200 ml pikantnog kečapa
so, biber

Shutterstock

Priprema: 

Svinjska rebra oprati, osušiti ubrusom i po želji iseći na komade. U činiji sjediniti med, ljutu i slatku papriku, beli luk, šećer, sitno seckani crni luk i kečap, pa dobijenom marinadom premazati rebra sa svih strana. Meso potom staviti u podmazan pleh, prekriti aluminijumskom folijom, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Skloniti foliju, peći dok ne porumeni, pa odmah poslužiti.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.