ČOKOLADNA POSLASTICA IZ SNOVA! Prste da poližeš - obavezna na vašoj trpezi

bakina kuhinja

12:06 Recepti 0

Bakina kuhinja | 21. 09. 2021.

ČOKOLADNA POSLASTICA IZ SNOVA! Prste da poližeš - obavezna na vašoj trpezi

Punjena čokoladna gnezda su idealna ideja za ovonedeljnu poslasticu


Potrebno je:

100 ml vode 100 gr šećera 50 gr čokolade (ako je posno posna čokolada)

80 gr maslaca (ako je posno posni margarin)

80-100 gr oraha (mogu lešnici)

130 gr ml keksa (ako je posno posni keks)

Još treba: 100 gr pečenih lešnika seckanih ili krupno mleveni

bakina kuhinja

Čokoladna gnezda


Priprema:

U šerpu sipati vodu dodati maslac, šečer čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti.

Ostaviti da se ohladi u frižideru.

Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i redjati u poslužavnik.

Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni .

Napomena:

Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.