PAPRIKA ZA ZIMU KOJA NE MOŽE DA SE POKVARI! Ovo svaka domaćica TREBA DA ZNA

bakina kuhinja

11:13 Recepti 0

Bakina kuhinja | 25. 09. 2021.

PAPRIKA ZA ZIMU KOJA NE MOŽE DA SE POKVARI! Ovo svaka domaćica TREBA DA ZNA

Vreme je da razmišljate o zimnici, a paprika je prvi izbor kada je u pitanju priprema


Porebno je:

2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
1.2 kg  kg luka
1.5 kg paradajza
ulje 
soli

bakina kuhinja

Paprika



Priprema:

Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja  po želji ja sam sipala 200 ml  pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode. 


Može se pokriti poklopcem . Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. 

Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.

 Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak. 

Ohladiti i spakovati najbolje u plastične kutije sa poklopcima. Spakovati ohladjeno u zamrzivač. 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.