• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Bakina kuhinja

25.09.2021

11:13

PAPRIKA ZA ZIMU KOJA NE MOŽE DA SE POKVARI! Ovo svaka domaćica TREBA DA ZNA

bakina kuhinja

Recepti

PAPRIKA ZA ZIMU KOJA NE MOŽE DA SE POKVARI! Ovo svaka domaćica TREBA DA ZNA

Podeli vest

Vreme je da razmišljate o zimnici, a paprika je prvi izbor kada je u pitanju priprema

Porebno je:

2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
1.2 kg  kg luka
1.5 kg paradajza

ulje 
soli

Foto: bakina kuhinja

Paprika



Priprema:

Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja  po želji ja sam sipala 200 ml  pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode. 

Može se pokriti poklopcem . Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. 

Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.

 Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak. 

Ohladiti i spakovati najbolje u plastične kutije sa poklopcima. Spakovati ohladjeno u zamrzivač. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija