Šta kuvate danas? KAPONATA, divno i mirisno MEDITERANSKO jelo! /RECEPT/

Shutterstock

12:12 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 26. 09. 2021.

Šta kuvate danas? KAPONATA, divno i mirisno MEDITERANSKO jelo! /RECEPT/

Kaponata je tradicionalno sicilijansko jelo koje ima više varijanti i svaka je odlična. Može da se služi kao prilog uz meso ili testeninu. Uživajte!


Sastojci:

četiri patlidžana
250 g luka
kilogram paradajza
100 g zelenih maslinki
50 g kapara
ljuta papričica
dve stabljike celera
100 ml maslinovog ulja
tri kašike vinskog sirćeta
kašičica šećera
dve kašike pinjola
svež bosiljak
so, suvi začin, biber

Shutterstock

Priprema: 

Patlidžane iseći na manje kocke, posoliti ih i ostaviti da kratko odstoje. Paralelno u velikom tiganju zagrejati ulje i ispržiti prethodno sitno iseckan luk. Tokom prženja dodati malo vode da luk omekša, pa ga pobiberiti. U tiganj dodati iseckan paradajz i pržiti dok se smesa ne sjedini. Zatim patlidžane sa celerom umešati u umak od paradajza, dodati maslinke, kao i oceđen kapar. Sve sastojke izmešati i začiniti šećerom, suvim začinom i sirćetom. Dodati pinjole i sitno seckanu ljutu papričicu, posuti bosiljkom, te odmah poslužiti.

Prijatno! 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.