• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

01.10.2021

11:48

OVO JE TAJNI SASTOJAK ZA SIROTINJSKO JELO! Evo kako da napravite najbolji RESTOVANI KROMPIR

Shutterstock

Recepti

OVO JE TAJNI SASTOJAK ZA SIROTINJSKO JELO! Evo kako da napravite najbolji RESTOVANI KROMPIR

Podeli vest

Svaka domaćica ima svoj recept za restovani krompir, i najčešće koriste svinjsku mast. Ovaj recept ide kao najbolji prilog uz mnoga jela.

Restovan krompir je dugo godina poznato jelo, ušlo u legendu kulinarstva, i svaka domaćica treba da ume da ga napravi. Odličan je recept, jer se slaže sa svim vrstam mesa. Takođe ako u vaš dom stigne trenutna finansijska kriza, ovo jelo je prava poslastica na trpezi za vaše ukućane.

Takođe, ako vam treba savršen prilog uz roštljsko meso ili krmenadle, kao i kobasice, i želite da napravite pravu gozbu i pozovete omiljene goste  a da se ne postidite onda napravite ovaj ukusan prilog. On se odlično slaže i sa sarmama ili podvarkom, verovali ili ne.  Vrlo je bitno da odaberete odgovarajući krompir jer od njega sve zavisi. Treba da bude malo brašnast, taj je idealan za ovaj prilog. 

Foto: Shutterstock

Krompir

Iskusne domaćice smatraju da je ukus najbolji kada krompir proprže na svinjskoj masti i luku, i na kraju dodaju malo mlevene crvene paprike. Ono što je stvarno bitno za restovani krompir je da se luk baš dobro proprži. 

A tajna najboljeg restovanog krompira koji ga pretvara iz sirotinjske u hranu dostojnu kraljeva je BUJON. On može biti pileći ili goveđi, i daje mu neverovatan ukus. Ne zaboravite, bujon uvek treba da imate u zamrzivaču, jer će popraviti ukus raznim jelima. 

Sastojci:

1 crni luk
malo slanine
1/2 kg krompira 
goveđi ili pileći bujon
svež peršun


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija