• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2021

22:35

Prste da poližeš! SICILIJANSKI PESTO SOS HEDONIZMU DAJE NOVU DIMENZIJU!

Informer

Recepti

Prste da poližeš! SICILIJANSKI PESTO SOS HEDONIZMU DAJE NOVU DIMENZIJU!

Podeli vest

Prelijte pastu, premažite bruskete ili krompir sicilijanskim pesto sosom, i osetite pravu čaroliju mediteranskog ukusa

Evo kako da napravite najlepši pesto sos.

Ako pravite testeninu, njoke ili bruskete obavezno ih isprobajte sa jednim od najlepših umaka -sicilijanskim pestom. Intezivne arome podsećaju na Siciliju i zato će ovaj sos svaki obrok učiniti savršenim. Sami izaberite da li želite da ostavite u sosu komadiće pojedinih sastojaka ili da napravite glatku smesu.

Pinjole ovom pestu daju taj nezaboravan ukus, pa ako ih niste probali do sad, pravo je vreme. Miris bosiljka, parmezana i paradajza ostaće dugo u vašem sećanju. 

Foto: Pixabay

Pesto sos

Sastojci:

3 paradajza 
1 čen belog luka
30 g pinjola 
60 g parmezana 
1 velika šaka bosiljka
so
60 ml maslinovog ulja 
110 g rikota sira 

Priprema:

Paradajz prepolovite i izdubite. Prazne polutke stavite u blender, pa dodajte beli luk, pinjole i parmezan. Dobro izblendirajte, pa dodajte bosiljak, so, maslinovo ulje. Opet sjedinite.

Sipajte u posudu i dodajte rikotu, pa promešajte. Sipajte u teglu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVAJ NADEV KIFLICAMA DAJE DRUGU DIMENZIJU!
Recepti

OVAJ NADEV KIFLICAMA DAJE DRUGU DIMENZIJU!

Kada punite kiflice nadevom od tikvica i krem sira, doživećete čaroliju ukusa. Obratite pažnju toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da jedete, a prave se veoma lako i nije vam potrebno mnogo novca

12.10.2021

18:29

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija