RECEPT ZA PINĐUR! Bolje od ajvara!

Shutterstock

15:18 Recepti 0

stvarukusa.rs/informer.rs | 14. 10. 2021.

RECEPT ZA PINĐUR! Bolje od ajvara!

Pinđur je pored ajvara mnogima omiljena zimnica. Pripremaju se na prilično sličan način, ali postoje male razlike u načinu spremanja i sastojcima


Pinđur možete jesti kao namaz ili kao prilog uz jelo.

Sastojci:

9 kg mesnatih crvenih paprika
2 glavice belog luka
5 kašika šećera
4 kg paradajza
4 dl ulja
4 dl vinskog sirćeta
2 veze peršuna
ulje za dolivanje
so po ukusu

Shutterstock

Pinđur je vrlo sličan ajvaru

Priprema:

Paprike ispecite, oljuštite, dobro ocedite, pa iskidajte na rezance ili isecite nožem. Paradajz oljuštite, iseckajte i kuvajte sa šećerom dok se masa ne prepolovi. Dodajte paprike, ulje, so, beli luk i peršun i pržite do željene gustine. Na kraju dodajte sirće, prokuvajte i sipajte u vruće tegle. Ostavite u mlakoj rerni do ujutru da se uhvati korica. Sipajte u svaku teglu po prst ulja, zatvorite ih i ostavite na hladnom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.