ŠTRUDLA sa JABUKAMA i BADEMIMA! I mirisno i ukusno! /RECEPT/

Shutterstock

16:45 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 18. 10. 2021.

ŠTRUDLA sa JABUKAMA i BADEMIMA! I mirisno i ukusno! /RECEPT/

Iskoristite sezonu jabuka da napravite jednu od najlepših poslastica, štrudlu. Naizgled tako jednostavna, a ukusom neprevaziđena...


Sastojci: 

300 g brašna
pet kašika ulja
prstohvat soli
četiri greni smit jabuke
dve kašike soka od limuna
40 g suvog grožđa
60 g maslaca
30 g pečenog badema
20 g listića badema

Shutterstock

Priprema: 

Pomešati brašno, 130 mililitara vode, tri kašike ulja i so. Zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da nadođe. Jabuke oguliti i očistiti, iseći na kockice, preliti sokom od limuna, pa staviti u šerpu. Dodati suvo grožđe, iseckane pečene bademe i šećer, te krčkati uz mešanje dva-tri minuta. Testo razvaljati, premazati otopljenim maslacem, odozgo rasporediti fil, te urolati. Prebaciti u pleh, premazati preostalim maslacem, posuti listićima badema, pa peći u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Uživajte! 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.