• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&Piće/Informer

18.10.2021

15:28 >> 16:16

ČORBA sa PEČURKAMA i PILETINOM! Sjajna ideja za ručak! /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

ČORBA sa PEČURKAMA i PILETINOM! Sjajna ideja za ručak! /RECEPT/

Podeli vest

Supa ili njena nešto gušća rođaka čorba je oduvek bila sinonim za hranu koja nas teši, krepi, leči i ne retko nas podseća na domaću atmosferu i vreme koje provodimo u krugu porodice. Ova sa pečurkama i piletinom je prava jesenja... Uživate!

Sastojci: 

500 g šampinjona
dve kašike maslinovog ulja
kašika maslaca

glavica crnog luka
dva čena belog luka
dva krompira
veća šargarepa
300 g pilećeg filea
litar i po bistre pileće supe
malo mlevene paprike
majčina dušica
so, biber, peršun

Foto: Shutterstock

Priprema: 

U šerpi na zagrejanom maslacu i ulju propržiti iseckan crni luk, dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti krupnije isečene šampinjone, krompir, šargarepu, meso isečeno na komade, mlevenu papriku, majčinu dušicu, so i biber, dinstati pet minuta, te naliti bistrom supom i kuvati dok ne proključa. Smanjiti vatru, poklopiti i lagano krčkati 20 minuta. Posuti peršunom i poslužiti.

Prijatno! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija