ĐUMBIR, POMORANDŽA, SMEĐI ŠEĆER, BIBER I PILEĆI BATACI? Deluje neverovatno, ali vaša nepca će uživati!

shutterstock/iće i piće

17:43 Recepti 0

Informer/Iće i piće | 18. 10. 2021.

ĐUMBIR, POMORANDŽA, SMEĐI ŠEĆER, BIBER I PILEĆI BATACI? Deluje neverovatno, ali vaša nepca će uživati!

Tajna ovih pilećih bataka je u sosu spremljenom na kineski način. On čini da bataci ne budu suvi, a kožica ipak bude hrskava... Uživajte!


Pečeni pileći bataci


SASTOJCI:

četiri pileća (mogu i pačija) bataka
četiri čena belog luka
kašika đumbira u prahu
kašičica mlevene ljute paprike
100 ml soka od pomorandže
srednji limun
tri kašike soja-sosa
dve kašike smeđeg šećera
so, biber

shutterstock/iće i piće

PRIPREMA:

U hladan tiganj sa metalnom drškom staviti batake, pa pržiti na umerenoj temperaturi uz povremeno okretanje dok se mast ne istopi. Potom dodati iseckan beli luk, đumbir i papriku, preliti soja-sosom, sokom od pomorandže i limuna, te posoliti, pobiberiti i pošećeriti. Prebaciti u rernu i peći na 170 stepeni oko 90 minuta.

Prijatno! 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.