NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA NEDELJNI RUČAK? SPREMITE PILETINU KAO IZ NAJBOLJEG RESTORANA I ODUŠEVITE UKUĆANE!

Printscreen You Tube

12:09 Recepti 0

Informer/stvar ukusa | 24. 10. 2021.

NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA NEDELJNI RUČAK? SPREMITE PILETINU KAO IZ NAJBOLJEG RESTORANA I ODUŠEVITE UKUĆANE!

Mnogima je omiljena hrana pica, mogo pice. Ali i piletina. Možete li da zamislite jelo koje pravi savršen spoj ta dva ukusa? Da, odabrali smo za vas poseban recept - belo meso sa ukusom pice


Najukusnije belo meso u paradajz sosu i sastojcima za picu napravite već danas za ručak, ne časite časa.

Kada se odlučujemo šta spremiti za ručak, gledamo da to bude pre svega ono što volimo, ali i izdašno i zahvalno za pripremu. Piletina svakako spada u te namirnice i pravi se na razne načine, sa povrćem ili testeninom. Kako je ne biste spremali uvek na isti način, pred vama je recept za piletinu sa ukusom omiljene italijanske hrane. Jednostavan način pripreme traži da nakon što belo meso propržite sa obe strane, sipate paradajz sos, kačkavalj i kobasice, kao za picu. Ovakavo spremanje garantuje nikad bolji i sočniji ukus belog mesa, tako da je možete pripremiti i kada vam gosti dolaze, jer ćete ih sigurno iznenaditi svojim umećem.

Sastojci:

3 srednja pileća filea

1/2 crnog luka
1 čen belog luka
500 ml soka od pradajza sa dodatkom bosiljka 
60 g kačkavalja
9 kriški ljute kobasice ili kulena

Shutterstock

Nešto potpuno novo - piletina sa ukusom pice!

Priprema:

Piletinu posolite i pobiberite, pa je stavite u tiganj sa maslinovim uljem i pržite 4-5 minuta obe strane, pa je izvadite na tanjir. U isti tiganj stavite malo ulja, posoljen i pobiberen luk i pržite dok luk ne omekša oko 5 minuta, pa dodajte beli luk, i sok od paradajza sa dodatkom bosiljka. Umesto njega možete koristiti domaći paradajz iz flaše sa dodatkom začina. Sve mešajte i pustite da se krčka još 5 minuta. Vratite piletinu u tiganj sa sosom, pa izrendani kačkavalj pospite preko piletine, a onda stavite i nekoliko kriški kobasica. Pecite oko 15 minuta na 190°C.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.