UŽIVAJTE U PRAVOJ FRANCUSKOJ KUHINJI - ČORBA OD LUKA! /Recept/

Shutterstock

18:25 Recepti 0

Iće i piće | 24. 10. 2021.

UŽIVAJTE U PRAVOJ FRANCUSKOJ KUHINJI - ČORBA OD LUKA! /Recept/

Probajte autentičan francuski recept za dobru supu...


Luk je veoma zdravo povrće. Bez luka skoro nijedno jelo ne može da se zamisli, a čorba od luka je pravi užitak.

SASTOJCI:
četiri kašike maslaca
kašika ulja
pet glavica crnog luka
šolja belog vina
dve kašike brašna
1,2 l bistre pileće supe
lovor, majčina dušica
250 g grijer-sira
pola šolje parmezana
kriške hleba
so, biber, šećer

Shutterstock

Čari francuske kuhinje - čorba od luka


PRIPREMA:
U šerpi na umerenoj vatri zagrejati maslac i ulje, ubaciti luk isečen na rebarca, posoliti, pobiberiti i malo pošećeriti, te pržiti uz mešanje 45 minuta. Preliti vinom, pojačati vatru, dinstati desetak minuta, pa posuti brašnom i mešati još minut. Sipati supu, dodati začine, sačekati da proključa, smanjiti vatru i krčkati poklopljeno 30 minuta. U međuvremenu kriške hleba prepeći u rerni, da dobiju lepu boju. Supu rasporediti u više manjih činija, u svaku staviti po krišku hleba, posuti mešavinom rendanog grijera i parmezana, te zapeći u rerni na 200 stepeni pet minuta. 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.