KAKO DA PRIPREMITE OMILJENI PLOD JESENI KOD KUĆE! Kestenje je najukusnije sa roštilja

Shutterstock

17:00 Recepti 0

Informer | 27. 10. 2021.

KAKO DA PRIPREMITE OMILJENI PLOD JESENI KOD KUĆE! Kestenje je najukusnije sa roštilja

Kesten je mnogima omiljena jesenja namirnica. Bogat je vlaknima, vitaminima B1, B2 i B6, folnom kiselinom i magnezijumom, pa baš zbog toga se treba češće naći na vašoj trpezi. Evo saveta kako ga možete pripremati


Spremanje u tiganju

Najpre im zarežite koru u krst, a nakon što ih stavite u tiganj, pokrijte ih i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti boju.

Priprema u šporetu

Svaki kesten zasecite po širini, sve dok se ljuska lepo ne rastvori. Potom prebacite rasečeno kestenje u šerpicu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka dok ne provri, a potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u tepsiju i stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peku 15 minuta.

Trik za lakše čišćenje

Da biste ih lakše očistili nakon pečenja, dok je još vruće, kestenje stavite u vlažnu krpu i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta. 

Kuvanje u šerpi

Plodove stavite u hladnu, malo posoljenu vodu. Sitnije kestenje kuva se oko pola sata, a krupnije do sat vremena.

Shutterstock

Kestenje je najukusnije sa roštilja

Mikrotalasna

Kestenje zarežite nožem, pa ih stavite u posudu sa vodom. Prekrijte papirnim ubrusom i stavite u mikrotalasnu na oko dva minuta u zavisnosti od toga koliko su veliki plodovi. Ako posle dva minuta nisu gotovi, produžite kuvanje na još minut, pa proverite.

Na roštilju

Najukusniji su kada se pripremaju na roštilju. Nožem zasecite koru, pa ih poređajte na aluminijumsku foliju koju ste prethodno izbockali na nekoliko mesta. To stavite na rešetku roštilja i pecite dok se ne rastvore i ne dobiju lepu boju.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.