• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lolamagazin.com

07.06.2017

12:23

ŽIVIM U BRAKU BEZ SEKSA: Zašto mu nisam privlačna? Zašto ne može da zadovolji moje potrebe?

Ljubav

ŽIVIM U BRAKU BEZ SEKSA: Zašto mu nisam privlačna? Zašto ne može da zadovolji moje potrebe?

Podeli vest

Zaista je poražavajuće kada vaš muž ne želi da bude intiman sa vama. Ništa vam ne nedostaje, ali on i dalje nije zainteresovan za vas

Opšte je prihvaćeno mišljenje da su muškarci ti kojima je seks neophodan i nikad im nije dovoljno. Njihova muževnost je neodvojivi deo njihovog identiteta i spremni su da gutaju pilule kako bi dokazali kako su još uvek u formi. Ali šta je sa ženama koje žive u celibatu, ne svojom voljom? One o tome ne razgovaraju i misle da se to dešava jedino njima.

Na svakom koraku možete čuti priče žena kako jednostavno ne mogu (ili ne stižu) udovoljiti svim seksualnim željama svojih partnera, jer bi se oni seksali stalno. Ako se samo nasmejete na te priče i promenite temu, obraćamo se vama. Znamo da istina boli, da su prošle sedmice, meseci, a možda i godina dana. Ako ne i duže. 

Kada si bila mlađa, dosta toga se vrtelo oko seksa, ispunjavanja potreba i zadovoljavanja nagona. A onda je naišao On i odjednom je sve dobilo novu dimenziju. Postao je vaše utočište, povezali ste se na milion nivoa i stvorili nešto ogromno.

MOJA BIVŠA SAD JE KURVA! Šokantno otkriće Beograđanina!

Ali se onda dogodio život. Posao, novac i deca. Vremenom biste se na sate povlačili u vlastite pećine, daleko od onog drugog, gubeći se. Brinuli ste se da na stolu bude hrane i da računi budu plaćeni, ali kada biste naveče otišli na spavanje između vas bi stajao celi jedan svet. Ali ne onaj koji povezuje, već onaj koji razdvaja. Nikada ne bi pomislila da će te odbaciti, da ćeš imati brak bez seksa.

I onda ne znaš šta da radiš, kako da reaguješ. Osećaš se užasno. Usamljena si, razmišljaš da li je došao kraj, ali ne možeš da odeš. Zar je seks sve? Pa ima toliko drugih stvari u braku, odlično se slažete u svemu.

On je tvoj životni saputnik i otac tvoje dece. Bože, deca! Ostaješ zbog njih, jer je sve zbog njih, ali kada njih ne bi bilo, da li bi vaš odnos došao do ovoga? Zar ne zaslužuješ da odeš i budeš srećna? Ali stani malo, je li bolje biti samohrana majka ili ostati u braku bez seksa? Zameniti jednu tešku situacijom drugom se ne čini kao dobro rešenje.

Nisi sama i to se ne dešava samo tebi. Veruj nam i ukucaj na Guglu “brak bez seksa”. Nisi ni otkucala do kraja, a već ti nudi rezultate, zar ne?

Ovaj pojam se tri puta više pretražuje po internetu od “nefunkcionalan brak” ili “nesrećan brak”. Iza ovih pretraživanja većinom stoje žene koje pokušavaju naći odgovore na svoja pitanja. Zašto mu nisam privlačna? Zašto ne može da zadovolji moje potrebe?

Shutterstock

 - Žene o ovome ne govore sa svojim prijateljima, a mediji stvaraju takvu sliku kao da su muškarci ti koji imaju konstantnu seksualnu želju. A ipak, žene pate u brakovima bez seksa. Pored terapije, neprocenljivo je da pronađete sistem podrške koji vam odgovara. Internet je pun foruma koji se bave tom temom i tamo možete pročitati iskustva drugih žena -  kaže psihologinja i bračna konsultantkinja Samanta Rodman.

NEPRIJATNA SITUACIJA! Evo kada bi trebalo da izbegavate seks!

Druga važna stvar jeste da prestanete da krivite sebe, ne postoji indikator koji će izmeriti vašu privlačnost i seksualnu energiju.

 - Muškarci često ne iniciraju seksualne odnose jer su pod stresom ili se suočavaju sa erektilnom disfunkcijom, pa se plaše ili stide da o tome razgovaraju sa vama. Oni svoju seksualnost doživljavaju kao mogućnost da se dokažu i ako ne uspeju da postignu erekciju, to će značajno uticati na njih. Objasnite im i pokažite da možete i samo da se mazite, a ukoliko vam je baš stalo do orgazma, to možete uraditi i same. Ako bude želeo da učestvuje, možda će u tome pronaći novo uzbuđenje koje će ga pokrenuti. Ne čekajte na njega, već sami preuzmite inicijativu -  kaže seksolog i seksualni terapeut Tami Nelson.

Razgovarajte, kako bi znala da tvoj dragi želi da radi na rešenju. Ukoliko je u pitanju zdravstveni problem, idite lekaru. Ako je nastala kriza u vašoj vezi, pokušajte je rešiti. Postoji mogućnost i da je on jednostavno zasićen vašim seksualnim životom i da mu je on postao monoton. Zato pokušajte da uvedete nešto novo u spavaću sobu. Recimo, da to uopšte ne bude spavaća soba. Pronađite nova mesta, nove poze, koristite igračke i pomagala, flertujte, pričajte jedno drugom šta želite da radite.

Naravno da seks nije najvažnija stvar u braku, ali jeste bitan. Zato pokušajte da vratite stari sjaj dok ne bude prekasno. Brakovi bez seksa mogu funkcionisati, ali samo ako ta situacija odgovara i njemu i tebi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kliker

pre 6 godina

ma braco moja mila posle 15 god,braka dodje mi ko sestra od tetke a posle 30 ko rodjena sestra..moraju svi da se svalerisu da bi svi bili srecni i dugovecni,samo na potuljaka i ne izazivati sumnju i svakako se ne zaljubljivati,cist sex i nista vise,ajd'zdravo svaleri

gordana tarana

pre 6 godina

sve receno u dve tri reci.posle 5 te godine nije mi bio vise interesantan u krevetu ali srecom krajem 90 tih bog ga uze sebi uzpomoc jednog vozaca tako vec odavno srecni obadvoje,muz na nebeskim visinama moja malenkost u ovozemaljskom zivotu.danas hvala bogu na pragu seste decenije jos uvek sam u dobroj formi.

Blaženka Divjak

pre 4 godine

Pozdrav, ja sam Blaženka Divjak. Skoro sam izgubio život kad je moj ljubavnik od šest godina otišao da budem s drugom ženom. Plakao sam i trijezan svaki dan, sve dok nije postalo toliko loše da sam se obratio internetu kako bi mi pomogao. I vidio sam svjedočanstvo čarobnjaka koji pomaže djevojci zvanoj Milanka Opačić, i rekao sam dajte da pokusam, pa ja kontaktirajte ga za pomoć i on je učinio ljubavnu čaroliju za mene koju koristim u vraćanju ljubavi i sada sam sretna žena. Zbog onoga što ste učinili za mene, neću prestati dijeliti vaše dobro ime ljudima tamo zbog dobrog posla koje ste učinili za mene. Nadam se da će vas Bog blagosloviti onoliko koliko ste mi pomogli da vratim moju Ljubav, idealno je da sam to objavio u lokalnim novinama za Dr.Amiso u ostalim da bih doveo više mušterija, on vrijedi više od ovoga i nagrada mu je Naravno. Tako je snažan i moćan, dr. Amiso je istinski poslani Bog, koga ću uvijek moliti da dugo živi kako bi pomogla svojoj djeci u teškoćama, ako ste ovdje i vaš suprug se preselio u drugu ženu. Ako se želite vjenčati s ljubavnikom po vašem izboru ili problemi sa zdravljem i vezama, slučajevi raka ili razvoda, promocija posla i uspjeh, također želite biti prepoznati u svijetu, ne odustajte, bilo kakvi problemi uopće prestaju plakati, kontaktirajte ovog moćnog čarobnjaka sada. Evo njezine osobne adrese e-pošte: herbalisthome01@gmail.com, on je jedini odgovor na vaše probleme.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija