• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Superžena/informer.rs

11.07.2017

09:16

OVIM ŽENE NAJBOLJE KONTROLIŠU MUŠKARCE! Šokantni rezultati istraživanja!

Ljubav

OVIM ŽENE NAJBOLJE KONTROLIŠU MUŠKARCE! Šokantni rezultati istraživanja!

Podeli vest

Sudeći prema najnovijem istraživanju, ono što ženu čini atraktivnom nije samo njen fizički izgled...

Dugo se smatralo da su muškarci isključivo vizuelna bića, ali najnovije istraživanje, objavljeno u magazinu "Physiology & Behavior", pokazalo je da je uticaj ženskog glasa na jači pol toliko snažan da izaziva ježenje kože i ubrzani rad srca. 

Američki istraživači su takođe ustanovili da privlačnost ženskog glasa zavisi od toga u kojoj se fazi mesečnog ciklusa žena nalazi. 

U čemu je zapravo, stvar? Hormonske promene za vreme ovulacije vrše uticaj na grkljan žene, čiji glas postaje niži i dublji, izazivajući nesvesno pozitivnu reakciju i muškaraca i žena. 

Posle samo pet sekundi slušanja ženskog glasa u najplodnijim danima menstrualnog ciklusa žene, električna aktivnost na koži muškaraca porasla bi za čitavih 20 odsto, a srčani ritam ubrzao bi se za pet odsto. 

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije, a žene, s druge strane, mogu znanje o plodnom statusu druge žene (koja im predstavlja konkurenciju) preinačiti u svoju korist i steći prednost nad suparnicom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Најпривлачнија је жена - која ћути...!! Али, данас је такву - тешко наћи...!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija