• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav & zdravlje

19.03.2018

19:41

KAKO DA ZNATE DA JE KRAJ? Kaže da ste osetljivi, ne raduje se vašem uspehu...

Ljubav

KAKO DA ZNATE DA JE KRAJ? Kaže da ste osetljivi, ne raduje se vašem uspehu...

Podeli vest

Ukoliko razmišljate da li vas partner voli i nemate poverenja u njega, budite sigurni da ste u lošoj vezi

Ponekad smo svesni da nas veza ne ispunjava, da nismo srećni, ali kao da ubeđujemo sebe da nije tako. Stručnjaci otkrivaju koji znakovi ukazuju da bi trebalo da okončamo vezu.

Drugačiji je u društvu

Logično je da se u društvu nećete ponašati isto kao kada ste sami i nećete se tako grliti, cmakati, pipkati... Ali problem je u tome ako se partner mnogo bolje ponaša prema vama kada ste u društvu. Kada ste nasamo, stalno vas kritikuje, neprijatan je prema vama, grub, ali kada ste u društvu, onda je divan.
Psiholozi kažu da je ovakvim ljudima važniji sopstveni imidž nego vi i da oni znaju da nije u redu kako se ponašaju prema vama. Ne poštuju vas jer misle da mogu da se "izvuku". Pokažite im da ne mogu i jednostavno raskinite ovakvu vezu.

Niste sigurni da vas voli

Ukoliko stalno razmišljate o tome da li vas partner voli i nemate potpuno poverenje u njega, budite sigurni da ste u lošoj, nezdravoj vezi. Psiholozi naglašavaju da vaša nesigurnost znači da vam partner ne pokazuje svoje emocije dovoljno i time pothranjuje vašu nesigurnost.

Ako vas partner često poredi sa svojom "prelepom bivšom devojkom", to šteti vašem samopouzdanju

Morate da njuškate

Ako ste preterano sumnjičavi i zabrinuti da partner krije nešto od vas, ali razgovor sa njim nije dovoljan da vas razuveri, imate ozbiljan problem sa poverenjem. Možda je reč o vašoj nesigurnosti koja nema veze sa partnerom, a možda se i partner ponaša tako da vam ne stavlja do znanja da nema potrebe za nepoverenjem.

Kaže da ste osetljivi

Da li vam partner svaki put govori da brinete bez razloga, da planete jer ste previše osetljivi i volite da pravite dramu od svega? Psiholozi kažu da na ovaj način pokušava da vas navede da sumnjate u svoj sud i percepciju, ali i da pomislite da je njegovo mišljenje važnije od vašeg. Možda nešto zaista krije, ali to ne mora da bude slučaj. Kako bilo, pokušaj da vas navede da posumnjate u svoje mišljenje nije dobar za vas.

Shutterstock

Poredi vas sa drugima

Ako vas partner često poredi sa svojom "prelepom bivšom devojkom" ili bilo kim, svojom majkom, na primer, govoreći da treba da mislite, ponašate se, pričate kao osoba sa kojom vas poredi, to šteti vašem samopoštovanju i samopouzdanju.
Partner koji vas zaista voli učiniće da se osećate posebno, divno i stalno će isticati vaše vrline, a ne mane.

Pravi partner će biti iskreno srećan zbog vaših uspeha i želeće da ih zajedno proslavite

Plašite se da će vas ostaviti

Ako ne možete da se opustite u vezi, već se plašite da će vas partner ostaviti ili da mu se možda ne sviđate, bolje je da odmah prekinete vezu. Ukoliko se tako osećate, onda stalno imate osećaj da niste dovoljno dobri, morate konstantno da se trudite da biste mu se svideli... Psiholozi tvrde da ćete na kraju biti iscrpljeni, a verovatno i povređeni jer partner ili ne želi ili nije sposoban da vas iskreno voli i potrudi se oko vas.

Ne raduje se vašem uspehu

Uradili ste nešto dobro, postigli uspeh, ali imate osećaj da se vaš partner ne raduje tome iskreno? Ukoliko je tako, to pokazuje da se oseća ugroženim zbog vašeg uspeha i rasta (profesionalnog ili nekog drugog). Pravi partner će biti iskreno srećan zbog vaših uspeha i želeće da ih zajedno proslavite.

Nikada se ne izvinjava

Zdrava, srećna i uspešna veza podrazumeva da su obe strane spremne da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje, greške i da to isprave. Ako se vaš partner nikada ne izvini i samo smišlja izgovore za svoje ponašanje, onda vas ne ceni dovoljno da shvati da njegovo ponašanje ima uticaj na vas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija