• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

17.02.2019

19:35

KAKO OTOPITI NEČIJE SRCE: Slušajte, pričajte i poklonite sebe!

Ljubav

KAKO OTOPITI NEČIJE SRCE: Slušajte, pričajte i poklonite sebe!

Podeli vest

Ukoliko pratite sledeće korake, i vi ćete postati zvezdani primer intimnog partnera od koga će svako želeti da pokupi pokoju tajnu uspešne ljubavne veze

Želite da vašoj vezi date neverovatan podsticaj? Želite da prosto rastopite partnerovo srce i zauvek mu se uvučete pod kožu? Pored proverenih trikova poput buketa cveća, otmene večere ili vikenda samo za dvoje, postoje daleko moćniji i efikasniji načini da pokažete svoju ljubav i naklonost, tvrdi stručnjak za veze i autor mnogih bestselera Džordan Grej.

Moć komplimenata

Možda mislite da vaš partner zna koliko vam je stalo do njega, ali to najčešće nije dovoljno. Želi to i da čuje i, verovatno, želi da čuje često. Jedan od najefikasnijih načina da se vaš partner oseća više cenjenim i voljenim u vašem odnosu jeste da mu uputite moćan kompliment. Šta to znači? Moćni kompliment zahteva razmišljanje i pravu isporuku.

ORGAZAM BOLJI OD ASPIRINA: 10 razloga zbog kojih treba da se seksate svakog dana!

Postavite sebi pitanja poput: Na koji način partner ulepšava moj život? Kako me inspiriše da budem bolja osoba? Koji delovi tela me apsolutno uzbuđuju? Kako sam se razvio/la kao osoba otkako smo u vezi? Koje pozitivne misli često imam o partneru? Izdvojte potom pet minuta da razmislite o njima.

Foto: Shutterstock

Duboka konverzacija znači seks sa lakoćom

U ranim fazama odnosa vaš je partner nov i uzbudljiv za vas. Naravno, trošite puno više vremena na upoznavanje - postavljate pitanja u vezi s njegovom porodicom, vrednostima i detinjstvom. Ipak, nakon određene tačke razgovori za mnoge parove retko kada silaze sa površine, a rezultat je nestajanje emocionalne intimnosti. Šta je emocionalna intimnost i zašto je ona važna?
Emocionalna intimnost potiče od poznavanja najintimnijih detalja srca i uma vašeg partnera. Nematerijalni, ali očigledan osećaj da ste tako povezani s partnerom da možete da pogledate u njegove oči i upoznate njegove misli. Ne morate da pitate da li je raspoložen za seks jer to možete jasno da pročitate na partnerovom licu, ne morate da provedete bezbroj sati u pasivno-agresivnom prepiranju pre nego što shvatite da je uzrujan... A pokretačka snaga za jačanje emocionalne intimnosti je ono što Džordan Grej naziva dubokom konverzacijom.
Ona počinje ponovnim pokazivanjem interesovanja za partnera, davanjem pažnje koju zaslužuje i redovnim odvajanjem slobodnog vremena samo za razgovor (isključite telefone i uklonite sve smetnje). Rezultati dubokih razgovora su zapanjujući. Seks teče s većom lakoćom i povezanošću, nepotrebna borba prestaje da postoji, a vi se osećate podržanim i voljenim.

Ako se i dalje osećate zaglavljenim, probajte neki od sledećih komplimenata, ali ih koristite samo kao smernice. Njihova istinska snaga je jedinstvena za svaki odnos i daje se s potpunom iskrenošću: Ti si doslovno moj ideal, kao da sam te sam/sama dizajnirao/la. Ti si jedna od najljubaznijih osoba koje sam ikada upoznao/la. Cenim koliko si strpljiv sa mnom.

Lepe reči se mogu "isporučiti" na mnogo načina: ostavite poruku u ručku spakovanom za posao, pošaljite mejlom popis od 50 stvari koje volite kod svog partnera... Opcije su ograničene samo vašom maštom.

Suptilni gestovi

Kaže se da velike stvari počinju malim koracima. U intimnim odnosima vrlo često male stvari ili suptilni gestovi imaju najveći emocionalni učinak. Pronalaženje pravog gesta dolazi sa slušanjem. Stvorite naviku da stvarno čujete o čemu vaš partner govori i razmislite o nekim od sledećih pitanja dok to činite: Koje teme dosledno iznosi vaš partner? Gde bi mu trebalo neko ohrabrenje ili potpora? Šta mu u poslednje vreme izaziva stres?

Napravite spisak problema s kojima se suočavao tokom protekle nedelje, a zatim razmislite o tome kako biste mogli da mu ublažite stres, makar i za pet odsto.

Njegov pas nastavlja da grebe po vratima? Napravite vrata za psa. Želi da češće može da viđa svoju braću i sestre? Kupite poklon karticu u partnerovom omiljenom restoranu i nazovite braću i sestre da se dogovorite. U poslednje vreme oseća napetost zbog stresa na poslu? U slobodno vreme pohvatajte neke od masažnih pokreta (makar i preko Jutjuba) i priuštite mu iznenađenje.

NAUČITE DA KAŽETE "NE": Zašto je nekada odbijanje drugih isto što i prihvatanje sebe?

Foto: Pixabay

Po meri skrojeno iznenađenje

Većina ljudi voli iznenađenja. Profilisano iznenađenje pokazuje da ste duboko svesni svog partnera i njegovih potreba, pokazuje da vam je zaista stalo. Što ste bolje skrojili iznenađenje prema njegovim potrebama, to bolje. Kako stvoriti takvo iznenađenje? Počnite od sledećih pitanja:

Šta najviše ceni u svom životu i kako mogu da mu dam više toga? Šta bih ja mogao/la da učinim za njega i pomognem da mu život bude lakši? Kada sam video/la svog partnera najsrećnijim i kako mogu da stvorim više takvih trenutaka za njega?

 

5 TAJNI SREĆNOG BRAKA: Evo kako da budete zaljubljeni i posle mnogo godina!

Ukoliko smatrate da će iznenađenje zahtevati od partnera vreme da se prilagodi ili da se pripremi, obavestite ga unapred. Romantika dolazi prvenstveno iz činjenice da ste uložili vreme i trud u nešto lepo za njih, a ne nužno efekat iznenađenja koji čuvate za poslednji trenutak.

Osim toga, ne zaboravite da počnete s malim stvarima. Ne morate da planirate beg vikendom ili neki drugi veliki gest kao svoj prvi pokušaj da budete romantični. Napišite mu ljubavnu poruku, napunite kadu mirišljavom kupkom, napravite obrok, kupite mu omiljeni sladoled... samo ga iznenadite.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija