• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

30.08.2019

13:07

MOŽE LI OD VAŠE LETNJE ŠEME DA BUDE NEŠTO VIŠE? Ovo će pomoći da odlučite!

Ljubav

MOŽE LI OD VAŠE LETNJE ŠEME DA BUDE NEŠTO VIŠE? Ovo će pomoći da odlučite!

Podeli vest

Imali ste letnju šemu u kojoj ste zaista uživali i, kako se leto bliži kraju, niste sigurni treba li da prekinete takav odnos? Ovo će vam pomoći da odlučite!

Letnje šeme bi trebalo da budu privremene, neobavezne i zabavne. Međutim, ako se desilo da ste se vas dvoje zaista zbližili i povezali, sada možta niste sigurni da li treba da prekinete ovakav odnos ili da ga ga "podignete na viši nivo".

Pa, da li bi trebalo da se pridružite grupi od 70 odsto milenijalaca koji svoju letnju šemu "pretvaraju" u vezu? Razmotrite sledeće tri stvari.

Budite iskreni – šta osećate prema osobi sa kojom ste u šemi

Leti je nekako sve zabavnije i življe, zato dobro razmislite šta tačno osećate prema osobi sa kojom ste u šemi. Da li među vama postoji samo strast ili nešto više?

ODGOVORITE NA OVA PITANJA i saznajte da li je vaša veza osuđena na propast

Strast u vezi je važna, ali zapamtite da je potrebno više od puke fizičke intimnosti da bi veza uspela. Ako je vaš odnos zasnovan isključivo na fizičkoj privlačnosti, možda to i nije odnos koji će da potraje.

Foto: Pixabay

Sa druge strane, ako vam se dopada i ličnost osobe sa kojom ste u šemi, možda bi trebalo da porazgovarate o tome. Ukoliko vas dvoje uživate i u dugim razgovorima i možete da stimulišete jedno drugo i na mentalnom i emocionalnom nivou, to je znak da bi vaša veza mogla da uspe.

Šta on/a oseća prema vama

Sledeća stvar o kojoj treba da razmislite je šta osoba sa kojom ste u letnjoj šemi oseća prema vama, tj. da li je stvarno zainteresovan za vas u drugom smislu, osim seksualnog.

SEKS POMIRENJA: SPAS za vezu ili korak ka DEFINITIVNOM RASKIDU?

Kao što možete da pretpostavite, ovo nije baš jednostavno, ali dobra vest je da će vam osoba sa kojom ste u šemi obično davati znake da li mu/joj se zaista dopadate.

Na primer, ako organizuje romantične sastanke za vas dvoje, vrlo je moguće da idete kao pravoj ljubavnoj, a ne samo seksualnoj vezi.

Foto: Shutterstock

Takođe, razmislite i o razgovorima koje vodite – da li su to samo beznačajne teme ili ipak razgovarate tako da se kroz komumikaciju upoznajete i zbližavate. A ako vas je upoznao/la sa svojim društvom, i to može biti znak da vas ne posmatra samo kao šemu.

 

 

Ipak, jedno treba da imate na umu – ako vam je osoba sa kojom ste u šemi već ranije rekla da ne želi ništa trajnije, verovatno to i misli. I u tom slučaju, najbolje je da okončate letnju šemu.

Razmišljajte dugoročno

Kada ste sa nekim u šemi, onda razmišljate samo o sada i ovde, i to je sasvim Ok. Ali, kada je reč o vezi, onda treba razmišljate dugoročnije. Drugim rečima, razmislite koliko biste vas dvoje bili kompatibilni kao par – da li imate slične životne stavove, da li delite sličan sistem vrednosti... Ako imate potpuno različite životne stavove i stilove, možda je ipak bolje da stvari okončate pre nego kasnije.

BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija