• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/informer.rs

26.09.2019

15:46

DOSADNO VAM JE U VEZI? Evo kako da vratite stari plamen!

Ljubav

DOSADNO VAM JE U VEZI? Evo kako da vratite stari plamen!

Podeli vest

Ukoliko ste u dugoj vezi i čini vam se da je ta veza postala dosadna i da nema više strasti, ovo bi mogli biti uzroci

- U dugoročnim vezama nije retkost da vam partner postane manje privlačan. Vezu i blizinu partnera nakon nekoliko godina veze uzimamo zdravo za gotovo - kaže seksolog Nazanin Moali.
 

Terapeuti su pokušali da objasne zbog čega se dešava da vam partner vremenom postane manje privlačan:

Postalo vam je dosadno

Kao i sva ljudska bića, vremenom ćete poželeti nešto novo, a partnerstvo će vam postati predvidljivo i ustaljeno. To nekada može da utiče na privlačnost prema partneru.

Osećate ogorčenost prema partneru

Stalno se sukobljavate u vezi, bilo da je reč o novcu, prevari, porodičnoj drami ili čak nefer podeljenosti kućnih poslova. Sve ovo može da izazove ljutnju i nezadovoljstvo prema partneru, a sa ljutnjom dolazi i manja privlačnost.

Više nema romantike

U toku veze i romantika polako bledi. Svakodnevne obaveze udaljavaju partnere pa nema više onih sitnih znakova pažnje poput poljupca kada se vratite sa posla. Život vam se polako pretvara u kolotečinu, što takođe može da bude uzrok zašto vam je partner manje privlačan.



Više ne brinete o sebi kao nekada

Kada imate previše sudova da operete, ko još razmišlja i ima vremena za sređivanje. To primećuje i vaš partner. Dajte sebi vremena, sredite se i zavedite svog partnera ponovo. Osim toga, ako ste primetili da privlačnost prema partneru bledi, nemojte da dozvolite da vaša veza propadne. Postavite sebi pitanje zbog čega vam je partner manje privlačan i radite na tom problemu.

Možda vaš partner uopšte nije kriv zbog toga. Možda nešto što ne volite u sebi prenosite na partnera. Budite strpljivi prema partneru. Radite na vezi. Obradujte ih sitnicama.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija