• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

09.02.2021

10:15

PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA Meri Vilson! Foto/Video

Estrada

PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA Meri Vilson! Foto/Video

Podeli vest

Američka pevačka zvezda Meri Vilson, koja je kao tinejdžerka pokrenula legendarnu žensku grupu "Suprims" preminula je iznenada u 77. godini u Las Vegasu

Pevačica, koja je legendarnu grupu Suprims pokrenula sa samo 15 godina, umrla je 8. februara uveče u svom domu u Las Vegasu, prenosi Indipendent.

Dugogodišnja publicistkinja pevačice rekla je u izjavi za Varajeti da je smrt Meri Vilson bila iznenadna, a da okolnosti tek treba da budu rasvetljene.

Beri Gordi, jedan od muzičkih izdavača sa kojima je Vilsonova sarađivala, odao je počast poznatoj pevačici rekavši: "Bio sam izuzetno šokiran i rastužen kada sam čuo da je preminula glavna članica muzičke porodice Detroita, Mari Vilson iz Suprimsa".

Prvobitno poznate kao Primets, članice grupe Suprims potpisale su ugovor sa muzičkom kućom "Motown records" 1961. godine.

Prvi hit When the Lovelight Starts Shining Through His Eyes objavljen je 1963. godine, a nakon toga postale su najveće zvezde tadašnje soul i ar-en-bi scene. Suprims i danas važi za  jednu od najuspešnijih grupa svih vremena.

Zajedno sa koleginicama Florens Balard i Dajanom Ros, Vilsonova je pevala u svih 12 megahitova Suprimsa između 1964. i 1969. godine među kojima su Love Child, You Can't Hurry Love, Baby Love, Stop! In The Name Of Love, Where Did Our Love Go?, You Keep Me Hangin' On, Come See About Me, Stoned Love.

Tokom godina koje su usledile nakon odlaska iz grupe, Meri Vilson je izdala dva samostalna studijska albuma, kao i četiri knjige.

U subotu, 6. februara, pevačica je na svom kanalu na Jutjubu objavila objavila video-snimak u kojem najavljuje da radi sa kompanijom Juniversal mjuzik na izdavanju solo materijala, uključujući neobjavljeni album pod nazivom Red Hot koji je snimila sedamdesetih.

Planirala je da izdanje bude objavljeno 6. marta, na njen rođendan. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija