• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika/Informer

04.10.2023

12:33

Oglasio se Janko nakon podignute krivične prijave! Jutjuber otkrio istinu, evo šta se desilo sa lavom

Printscreen/Instagram

Estrada

Oglasio se Janko nakon podignute krivične prijave! Jutjuber otkrio istinu, evo šta se desilo sa lavom

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podignuta krivična prijava protiv poznatog jutjubera i influensera Stefana Jankovića, poznatiji kao Janko, zbog držanje madunčeta lava čime je prekršen zakon o dobrobiti životninja.

Janko nije želeo previše da komentariše ovu temu, a njegova devojka, takođe jutjuberka Ana Lazarević, objasnila je o čemu se radi.

Foto: G.T.

 

- To nije istina, odmah da kažem, on ne želi nikakve izjave da daje, ali postoji snimak na njegovom jutjub kanalu, baš na tu temu. Stefan je sve objasnio, to uopšte nije bio njegov lav - izjavila je Ana, a on se nadovezao:

- Imao sam veliki problem, ja sam došao u problem, reagovali su nadležni organi, ali to je rešeno, lav je "uhapšen".

Naime, sve je prisutniji trend kupovine egzotičnih životinja, pa je tako pre desetak dana pronađeno jedno zapušteno i napušteno mladunče lava.

Kako se navodi, ne zna se kako je mladunče završilo napolju, ali sumnja se da je u pitanju ilegalno nabavljeno u svrhu zabave da bi posle bilo napušteno.

Foto: ATA Images

 

Takođe, pre desetak dana snimljen je berberski makaki kako luta krovovima Beograda, a još je u javnosti svež slučaj pantera koji luta apatinskom šumom.

Kako dalje navode, ovaj trend je ne samo poguban po živitinje već i opasan po ljude. Velike mačke su predatori i mogu ozbiljno povrediti ljude, često i sa fatalnim posledicama. Ne postoji ni jedan razlog zašto bi neko držao lava u kući sem da zadovolji svoj bolesni fetiš dokazivanja društvenog i finansijskog statusa i hvaljenja po društvenim mrežama. Srećom sam akt je protivzakonit i podleže sankcijama kao i oduzimanju životinje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija