• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/K.Ć.

27.11.2023

19:37

"Pevao sam u njegovoj rezidenciji u Drvaru": Nedeljko Bilkić otkrio detalje poznanstva sa Titom: "Uplašio sam se tada!" (VIDEO)

Informer

Estrada

"Pevao sam u njegovoj rezidenciji u Drvaru": Nedeljko Bilkić otkrio detalje poznanstva sa Titom: "Uplašio sam se tada!" (VIDEO)

Podeli vest

Nedeljko Bilkić iza sebe ima višedecenijsku karijeru, a sada je na promociji svog novog albuma ispričao kako je izgledao njegov prvi susret sa Titom.

Pevač Nedeljko Bilkić izdao je u 82. godini novi album pod nazivom "Hvala Bogu" i tom prilikom okupio brojne prijatelje, ali i kolege. 

Nedeljko je za novinare priznao da mu je najveća podrška i motivaciju kroz karijeru bila porodica.

Foto: Informer

 

- Čitav život sam lepo živeo i dan danas lepo živim, sa svojom porodicom i ženom. Nas dvoje smo 55 godina u braku, imamo dva sina i petoro unučića, šta ćete bolje, nema bolje od toga. Porodica je najbitnija, sve se prenosi na decu - rekao je Nedeljko.

Bilkić je ispričao kako je došlo do toga da snimi album u 9. deceniji života. 

- Nisam ja odlučio da snimim album nego Sofronijević. Večeras je ovde došao Leo Martin, a njegova supruga me je jednom prilikom slušala i rekla: "Nedeljko, nemaš pravo da ne deliš svoj dar sa ljudima!" Stvarno mi je Bog dao da mogu još da pevam i onda sam snimio nov album - izjavio je pevač.

Pevač je svojevremeno pevao Titu i Jovanki Broz, a sada se prisetio kako je izgledalo sarađivati sa njima. 

- Ja sam želeo da se dokažem Titu i hteo sam da pevam "Niz polje idu, babo, sejmeni", to je jedna sevdalinka, velika pesma. Priča kako sejme teraju Marka, a ja nisam znao da je Marko, Aleksandar Ranković i tek kad sam otpevao uplašio sam se i mislio sam da će i mene da oteraju. Međutim, Tito je rekao da je sigurno nemam pojma jer imam 20 godina i ništa nije bilo. Eto, to je bio prvi susret sa Titom, a poskle toga sam pevao još dosta puta. Kada smo pevali u toj njegovoj rezidenciji u Drvaru, nestalo je struje. Tamburaški orkestar je iza nas jedno 15, 20 metara i Jovanka i Tito su zvali da priđemo svi, a oni upalili neke dve lampe. Mi smo počeli da pevamo, a jedan tamburaš uopšte nije želeo da priđe. Ubrzo je došla i struja i glavni u tamburaš u bendu je prišao tom dečku i pitao ga zašto nije hteo da priđe, a on se našalio i rekao: "A, možda opet bude atetat na njega, što ja da pogunem!" - prisetio se pevač anegdote. 





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija