• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.B./Mondo

14.01.2024

18:14

"Čuveni Cecin hit je zapravo moj tekst": Anonimna devojka iznela teške tvrdnje: "Ukrao mi je rokovnik, pa tvrdio da ne zna ništa"

ATA Images

Estrada

"Čuveni Cecin hit je zapravo moj tekst": Anonimna devojka iznela teške tvrdnje: "Ukrao mi je rokovnik, pa tvrdio da ne zna ništa"

Podeli vest

Marina Tucaković definitivno je bila najuspešniji tekstopisac u regionu. Pesme čiji je ona autor su višedecenijski hitovi, a poverenje u stvaralaštvu su joj poklanjale najveće zvezde našeg estradnog neba.

U medijima se dugo spekulisalo o tome da u jednom periodu njene bogate karijere, Marina nije bila kompletan autor svojih tekstova, i da su joj u pisanju dosta pomagali mladi i neafirmisani autori, od kojih bi ona kupovala tekstove, a kasnije nakon prerade ih prodavala za više hiljada evra.

Foto: ATA Images

 

Marina je više puta demantovala ove tvrdnje, a poslednjih godina života nije želela da govori o tome.

Nakon njene smrti oglasila se izvesna D.Z. sa tvrdnjom da je tekst pesme "Maskarada", koju izvodi Ceca, zapravo njen.

- Počela sam da pišem poeziju kao srednjoškolka, i sve sam zapisivala u mali crni rokovnik, od koga se nikada nisam odvajala. Tu sam zapisivala svoje misli, kratke priče, ali i pesme. Bilo je tu mnogo tekstova, skoro stotinu - ispričala je jednom prilikom za domaće medije.

Rokovnik u kojem je zapisivala svoje pesme, a kojih je kako sama navodi, bilo preko 100, je u jednom momentu nestao:

Foto: ATA Images

 

 - Suprug i ja smo se družili s dečkom koji se u to vreme družio s tadašnjim momkom Divne Karleuše. On se hvalio da poznaje Marinu i da joj prodaje svoje tekstove. Kako je tvrdio, on je Marini pisao 10 tekstova za tadašnjih 50 maraka, a ona je koristila delove i od kombinacije više stihova pravila je jedan tekst, koji bi kasnije postao veliki hit. Tada sam se i ja, naivna, pohvalila svojim talentom za pisanje, pokazala mu rokovnik i neke od svojih tekstova, među kojima je bio i tekst za pesmu "Maskarada". To veče smo se družili i razgovarali celu noć i ja sam potpuno zaboravila da sam mu pokazivala rokovnik. Međutim, posle nekoliko dana shvatila sam da ga nema. Bilo mi je jasno da je rokovnik ostao kod njega, ali je on tvrdio da ne zna ništa o tome. Pomirila sam se sa tim i krenula da pišem nove pesme.

Pravi šok je nastao kada je svoj deo teksta čula u izvođenju Svetlane Cece Ražnatović:

- Ovaj moj tekst je nastao nekoliko godina ranije, krajnje spontano. Inspiracija za tekst mi je bila žurka na koju nisam otišla i ponašanje mojih prijatelja koji su nosili figurativno maske - foliranti i dvolične osobe. Ono što je Marina 'ukrala' od mene je naslov pesme i stihovi: 'Živ se čovek na sve navikne, pa valjda ću i ja, ako Bog da', kao i refren 'Dobro došli, drugovi, na našu malu maskaradu, pozivnice imate, najbolje je to u gradu...'. Kasnije je Marina uzevši moju osnovnu ideju, dodala ostale stihove i napravila hit za sva vremena - ispričala je ona, pa dodala:

Foto: ATAIMAGES

 

- To što je moja pesma završila u Marininim rukama za mene je samo kompliment. Samo je ona mogla da od više različitih pesama i autora napravi hit za sva vremena. Ipak, želela sam da ova priča izađe u javnost, jer sam pročitala i da su pesme 'Tihi ubica', 'Jedna noć za kajanje' i 'Kazino' Jelene Karleuše zapravo tekstovi Miloša Roganovića, na kojima je bila potpisana Marina. Ta njegova priča me je podsetila na moj slučaj, zbog čega sam se rastužila i želela da moju priču podelim sa javnošću - završila je D.Z.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija