• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

27.04.2024

06:20

Penzija! Legendarni Španac je završio karijeru! Ispraćaj pun emocija! (VIDEO)

EPA Images

Fudbal

Penzija! Legendarni Španac je završio karijeru! Ispraćaj pun emocija! (VIDEO)

Podeli vest

Legendarni David Silva (38) na fenomenalan način ispraćen je u penziju na meču Real Sosijedada i Real Madrida kojije odigran u San Sebastijanu.

David Silva je u proteklih 15-ak godina važio za jednog od najboljih veznih fudbalera sveta. Većinu karijere proveo je u Mančester Sitiju, gde je postao ikona kluba, a karijeru je odlučio da završi u Real Sosijedadu.

Poslednje tri godine nastupao je za Real Sosijedad. Nameravao je da igra i ovu sezonu, pa da se na terenu oprosti od svoje najveće ljubavi, ali teška povreda ga je u tome sprečila.

On je u julu prošle godine pokidao ligamente kolena. Ubrzo je objavio kraj karijere, da bi mu se klub sinoć na meču protiv Real Madrida odlučio da zahvali na svemu.

Kompletan stadion u San Sebastijanu je ustao na noge kada je spiker najavio izlazak Silve na teren, a igrači oba tima su mu napravili špalir i pozdravili istinsku legendu španskog fudbala.

Naravno, nije moglo bez emocija. Pala je tu poneka suza koja se od kiše nije mogla lako uočiti.

Silva je izveo i početni udarac na ovom meču, poslednji put je pozirao sa saigračima iz Real Sosijedada, a zatim je otišao u fudbalsku večnost.

Profesionalnu karijeru David Silva je počeo u Valensiji, gde je bio član i omladinskih kategorija. Dve sezone bio je na pozajmicama u Eibaru i Selti.

2010. godine je potpisao za Mančester Siti. Deset godina je ostao član Građana, igrao je vrhunski fudbal i dobio je statuu ispred "Etihada" zbog svega što je napravio.

Na terenu je bio istinski velemajstor. Za mnoge je bio nezaustavljiv i dosta je onih koji veruju da je jedan od najboljih španskih vezista ikad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednik, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednik, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija