• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D. Ilić

30.01.2024

23:18

"Moja bolest smeta i meni i ljudima u mom okruženju": Sanja Vučić o zdravstvenom problemu, majci i dečku u Informerovom podkastu (VIDEO)

Miloš Rafailović

Estrada

"Moja bolest smeta i meni i ljudima u mom okruženju": Sanja Vučić o zdravstvenom problemu, majci i dečku u Informerovom podkastu (VIDEO)

Podeli vest

Pevačica Sanja Vučić od malih nogu bavi se muzikom, ali za sebe kaže da tek sada dolazi njeno vreme za uspeh, ona je u Informerovom podkastu priznala da je ponekad dosta koči hašimoto sindrom, bolest štitne žlezde, a da su joj majka i dečko velika podrška.

Sanja je jedna od najčešćih srpskih predstavnica na Evroviziji, a u Informerovom podkastu najpre je istakla da se neće prijavljivati za ovo prestižno muzičko takimičenje u skorije vreme. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Tri puta si bila predstavnik Srbije na Evroviziji, od toga jednom se manifestacija nije održala. Da li razmišljaš o tome da se ponovo prijaviš?

- Još uvek mi nije u planu. Fokusirana sam na stvaralaštvo i karijeru, a znam koliko je to zahtevno i koliko vremena je potrebno za pripremu. Neka me malo zaboravi evrovizijska publika. Na svakih pet godina se prijavljujem, evo neka prođe još tri, pa ću onda.

Često u svojim intervjuima naglašavaš da imaš lep odnos s majkom koja te podržava, ali nije oduvek želela da budeš pevačica. Da li je ona zadovoljna karijerom koju gradiš?

- Vidim da joj se ovaj manir rada dopada i ne smeta joj. Podržava me, ona sada uživa, a ja radim. 

Sada ti izdržavaš svoju mamu?

- Hvala bogu!

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Kada smo kod tvoje mame, govorila si da je ona jedna stamena žena i da nije plakala često, a kakva si ti?

- Emotivna, ja plačem svakog dana, verovala ili ne. Mene sve može da rasplače, juče sam zaplakala zbog serije. I volim da cmizdrim, to mi je neki ventil. 

Tvoje interesovanje za muziku počelo je zapravo u detinjstvu, oba roditelja su ti bili pevači. Međutim, ipak nisi uspela da upišeš Fakultet Muzičke umetnosti odsek pevanje, što si žarko želela. Koliko ti je bilo teško zbog toga? 

- Sigurno da to što nisam primljena na muzičku akademiju smatram jednim od svojih najvećih neuspeha. Bila sam poražena. 

Zbog čega nisi primljena?

- Bila sam kampanjac, profesori su osetili da nisam pripremila arije do kraja. Verovala sam u svoj talenat i šarm, a to nije "upalilo" ni kod koga. Došla sam s nekim stavom, mislim nisam, oni su to tako doživeli. I na tom četvrtom stadijumu prijemnog ispita koji je podrazumevao intervju, profesori su me pitali da li bih se ja ponovo prijavila i rekla sam da bih, a onda su me odbili.

I više se nikada nisi prijavila?

- Ne, počela sam da radim sa svojim bendom, a nije mi više bio gušt da budem operska diva kao što sam do tada maštala.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Kada smo kod teških trenutaka, je l' istina da si u detinjstvu bila zatvorena jer si smatrala da si gojazna i da si imala dosta problema s tim?

- Nisam ja bila ubeđena, ja jesam bila gojazna. Imala sam problema u školi, deca su bila surova prema meni. U osnovnoj školi sam bila zatvorenija i povučenija, upravo zbog toga. 

Je l' te to kočilo u nečemu?

- Ne, zapravo pre nego što sam smršala, bila sam najsamouverenija. A čim sam smršala prvih 10 kilograma, tek tada je krenuo moj pakao i kompleksi. Verovali ili ne, tek kad smršate, počinju sve nesigurnosti i strah od povratka kilograma. 

Da li si se možda tada obratila nekom stručnom licu, psihoterapeutu?

- Zbog toga ne. Kod psihijatra sam prvi put otišla kada sam imala problem sa štitnom žlezdom. Sada ne idem, ne mogu da kažem da sam u fantastičnom psihičkom stanju, ali trenutno imam obaveze i ne mogu sada da idem kod psihijatra. Nemam vremena. 

Pomenula si štitnu žlezdu, poznato je da si dobila pogrešnu dijagnozu. Kako je moguće da dođe do pogrešne dijagnoze?

- Imala sam sve simptome depresije. Svako ko nije endokrinolog, ustanovio bi da ja imam depresiju. 

Kakvo je sada stanje s tvojom štitnom žlezdom?

- Sada ni lekove ne pijem više, naravno, u dogovoru sa endokrinologom. Moja štitna žlezda pod ultrazvukom izgleda kao saće, ona je uništena, ali vrši funkciju. Ima oslabljen rad, ali su mi hormoni okej i neće biti potrebe za nekom intervencijom. Međutim, osete se tegobe kao što je hronični umor, neispavanost, razdražljivost, gubitak kose, suva koža, tromost... Ali žene žive normalno s tim. Prva ja nisam znala šta je Hašimoto, bolest štitne žlezde i kada mi se to desilo bila sam u potpunom šoku i u neznanju. Dosta govorim sada o tome i javlja mi se dosta žena koje su poučene mojim iskustvom otišle da provere svoje zdravlje.

Foto: Goran Popovski

 

Imaš li neke neprijatnosti, možda na nastupima? Da li ti nekada pozli zbog toga?

- Kako ne, uglavnom taj umor. Vidim da smeta ljudima u mom okruženju jer ja konstantno koristim slobodno vreme da spavam i nisam za socijalizaciju. Recimo, kada idem na nastupe spavam u kombiju, pa dođem u hotel i onda još spavam. Nisam dostupna za druženje. 

Kada smo kod druženja, među tvojim koleginicama na estradi redovno se vode neke borbe, a ti nikada nisi deo toga. Kako uspevaš da izbegneš da budeš uvučena u te javne rasprave?

- Iskreno ne znam, trudim se da ne obitavam previše u estradnim vodama i da ne komentarišem koleginice po salonima i kuloarima. Ne zato što ja imam nešto loše da kažem, već ko zna kako će to što ja izjavim biti preneto mojim koleginicama. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Imaš izuzetan odnos s Jelenom Karleušom, kako uspevaš u tome da nju ne naljutiš?

- Jelena i ja smo se sretale ranije dok sam bila u grupi "Hurricane" i često smo bile u isto vreme u studiju, imale smo i zajedničke nastupe. Njena persona je potpuno drugačija na društvenim mrežama i uživo. Ona ima majčinsku energiju uživo. A i obe smo lavice u horosokopu, mislim da nas je to zbližilo. 

Osim što si u dobrim odnosima sa svim koleginicama, ti si atipična i po tome što si pevačica koja ima ozbiljnu i stabilnu vezu? Koji je tvoj recept za to?

- Jeste. Meni je bilo bitno da osoba s kojom sam u vezi, gleda preko toga što sam ja pevačica Sanja Vučić i da to bude najnebitnija stavka što se tiče mene, iako je to uvek u prvom planu. Trudim se da moj poslovni život ne bude u prvom planu u našoj vezi, kao što ne želim da moj privatni život  bude u prvom planu kada je moj posao u pitanju. Ne želim da ga pokazujem i da na društvenim mrežama budemo glavna tema, želim sreću da sačuvam za sebe. Kao što moj momak želi da bude anoniman, i ja želim da se ne zna za njega.

Foto: Instagram

 

On želi da bude anoniman?

- Apsolutno, dosta mi je tih koji ne žele da budu anonimni. Otvorila sam četvoro očiju. 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija