• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Informer.rs/D. I.

13.02.2024

09:59

"Marina nije pisala "Nedelju" već Džamba": Poznati reditelj tvrdi da je Tucakovićeva preuzela zasluge za tekst koji nije njen

Zoran Sinko, Novaj Đurović, Darko Cvetanović

Estrada

"Marina nije pisala "Nedelju" već Džamba": Poznati reditelj tvrdi da je Tucakovićeva preuzela zasluge za tekst koji nije njen

Podeli vest

Pesma "Nedelja" koju je Džej Ramadanovski otpevao pre 33 godine i dalje je velika misterija i mnogi tvrde da tekst ovog večitog hita nije napisala Marina Tucaković koja je potpisana kao autor. Ovoga puta Dragan Jakovljević, novinar, scenarista, reditelj i narator mnogih dokumentarno igranih serija, sada tvrdi da je autor teksta pesme "Nedelja", Iso Lero Džamba.

Gostujući u jednoj emisiji, Jakovljević je izjavio da tekst za Džejev najveći hit - antologijsku pesmu "Nedelja", nije napisala Marina Tucaković, kao i da autor muzike nije njen suprug Aleksandar Radulović Futa.

Foto: printscreen/ TV Pink

 

 

- Što se tiče filma "Nedelja" tu ima mnogo neistina, a što se tiče istoimene pesme to je išlo ovako. Džamba kad se posvađa sa Nenom, njegovom suprugom, on se napije i ide ili da puca i pravi neke kavge ili piše pesme. On je mnoge pesme napisao mnogim pevačima. I Džeju je napisao mnogo više pesama, ne samo "Teško je živeti".

Prema njegovim rečima i "Nedelja" je jedna od pesama koju je u trenutku inspiracije napisao Džamba uz pomoć dvojice muzičara:

- Skoro sam se čuo sa Zoranom Smilićem koji je muzičar. Bio je tu i jedan Grga koji je svirao kod mene u restoranu i hteo sam baš da pitam Zorana kako se Grga preziva. Džamba je došao jedno veče pijan i bio je odsečen od svega. Na salveti je pisao reči. On je inače bio poeta za razliku od Džeja. Kažu Džej napisao pesmu. Kakav Džej, on nije imao veze sa tim. Tada su Grga i i Zoki Smlić, obojica muzičari hvatali taktove i napravili tu melodiju. Baš tu melodiju koja je i snimljena. Ja posle pročitam u novinama da je tekst Nedelje pisala Marina Tucaković.

Foto: Alekasandar Jovanović Cile, shutterstock

 

 

Tvrdi da je Tucakovićeva koja je važila za jednog od najvećih tekstopisaca sa ovih prostora nesporno veliki i plodan autor, ali da je ponekad radila i sledeće:

- Bez ikakve uvrede, Marina je bila žena visokog kalibra i jako cenjena. Mnoge uspešne pevače je izgurala, na kraju krajeva i Džeja. Ali zna se da je ona ponekad uzimala tuđe tekstove i dopisivala par reči. Ili je kupovala tuđe tekstove od raznih muzičara. To nije nikakva tajna i ne radi se zapravo ni o čemu lošem. Ona je, dakle, taj tekst za Nedleju nešto doradila, ali melodija je ostala ista. Znači autor je Džamba.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

 

 

Međutim, pre sedam godina sam Džej je ispričao kako je nastao tekst za ovu njegovu, možda, najpopularniju pesmu:

- U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme "Nedelja" sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu - rekao je Džej koji je dodao:

Foto: Informer

 

 

- Ta "Nedelja" govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren - otkrio je Džej u emisiji "Rada sam".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija