• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

28.02.2024

22:01

Potresna ispovest Nade Obrić o borbi sa kancerom: Bilo je deset hemioterapija, a dvadeset pet zračenja - deci sam videla strah u očima

ATAIMAGES

Estrada

Potresna ispovest Nade Obrić o borbi sa kancerom: Bilo je deset hemioterapija, a dvadeset pet zračenja - deci sam videla strah u očima

Podeli vest

Pevačica je nikad iskrenije progovorila o borbi sa opakom bolešću kroz koju je prolazila tri puta.

Nada Obrić proslavljena je pevačica narodne muzike, a njen život, osim blistave karijere, obeležila je i borba sa opakom bolešću.

Nju je instikt tri puta odveo kod lekara i svaki put je bilo, kako kaže, "minut do", ali je uvek iz te teške borbe izašla kao pobednik.

- Prvi put se to desilo 1999. godine, tada moja deca još nisu postali svoji ljudi. Bili su još uvek na fakultetima i ja kada sam to čula odmah sam razmišljala šta mi je i kako činiti. U sredu sam saznala, u ponedeljak sam operisana. Moji instikti su me i prvi put i drugi put i treći put odveli tako kod lekara - priča Obrićeva, koja se prisetila trenutka kada je prvi put saznala da ima kancer:

Foto: ATAIMAGES

 

- Sve je bilo nešto u pet do dvanaest, nešto u minut do dvanaest, a ovo poslednje je bilo u sekund do dvanaest. Stalno molim ljude da im se šalju znaci, da ih prepoznaju i da samo sekundu popričaju sami sa sobom i da vide šta je to možda čudno što se njima dešava i da bez stida i srama odu od lekara do lekara pa ako je nešto, pronaći će se. To nije sramota, bolest ne pita, bolest svakoga može da snađe, sramota je, pogotovo u današnje vreme, ne obratiti se lekaru i ne zatražiti pomoć - kaže Nada u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović" i apeluje na sve kada osete promene da se jave lekarima.

Nada je o borbi sa opakom bolešću pričala i javno na televiziji ne bi li skrenula pažnju ljudima.

Foto: ATAIMAGES

 

- Ja sam prva u ovoj zemlji izašla i rekla šta mi se desilo i to još kod pokojnog Minimaksa u emisiji. Tada sam živela na Bežanijskoj kosi, četiri moje poznanice, komšinice, od toga jedna dobra prijateljica, su došle i rekle mi da su nakon tog mog razgovora koji su čule otišle na pregled i završile na operacionom stolu. Čim je operacija znači da nije dobro - iskrena je Nada.

Pevačica je otkrila i šta joj je bilo najteže u periodu lečenja i tretmana kroz koje je prolazila.

- Bilo je deset hemioterapija  a dvadeset pet zračenja. Naravno da je to užasno teško. Poslednjim atomima snage sam se borila da ne padnem u krevet. Gledam decu, gledam im te oči, niko ništa ne govori, vidim njihov strah u očima. I, onda razmišljam ako sada posle hemioterapije legnem i ubolestim se, njima ću samo otežati, a sebi neću pomoći - iskreno priča.

Foto: ATAIMAGES

 

- Doktorka jednoj sestrici koja je radila sa njom posle neke moje pete - šeste hemioterapije, sećam se, kaže: "Ja se ove Nade bojim", a ova mala: "Joj, pa zašto, pa ona je divna", počne da me hvali, a ova odgovora: "Ona žena nije normalna, ona dolazi i ide sa hemoterapiji kao da je bila na kafi. Ni kosa joj nije opala", a opadala mi je u grumenovima, ali sam toliko gustu kosu imala.

Muzičarka je ispričala i kako je provodila dane.

- Dođem kući posle toga, malo odmorim onda idem da prošetam, ne mogu, korak po korak, ne mogu, malaksala, al' idem, još malo, pa još malo. Najnormalnije sam se ponašala u kući, a kad ćerka nije tu, onda ja malo prilegnem, da skupim malo snage - zaključuje Nada Obrić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"
Društvo

Devojčica spasila život ženi! Pet minuta ležala bez svesti, svi samo stajali i gledali: "To su naša deca za primer"

Devojčica (17) iz Novog Sada juče je spasila ženu kojoj je pozlilo na ulici i koja je bila bez svesti nekoliko minuta. Majka tinejdžerke s ponosom je objavila čitavu situaciju u jednoj Fejsbuk grupi i navela da je devojčica učenica srednje medicinske škole u ovom gradu. Tvrdi i da je ona jedina od svih prisutnih prišla starijoj ženi kojoj je pomoć bila potrebna.

21.05.2024

10:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija