• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.05.2024

22:01

(UŽIVO) Zelenski ne da fotelju! Žestoke ulične bitke u Volčansku! Rusi gaze kroz Harkovsku oblast!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Zelenski ne da fotelju! Žestoke ulične bitke u Volčansku! Rusi gaze kroz Harkovsku oblast!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 817. dan.

Pentagon saopštio crne vesti Kijevu! Ruska ofanziva iscrpljuje Ukrajinu, a pomoć ne stiže!

 

Zastarelo oružje za Ukrajinu

Osnivač američke privatne vojne kompanije „Blekvoter“ Erik Prins smatra da SAD isporučuju Ukrajini zastarelo oružje koje ne menja situaciju u sukobu.

Kako je dodao, novac koji se izdvaja za pomoć Ukrajini dobija pet velikih američkih odbrambenih kompanija.

Prins takođe smatra da je sukob u Ukrajini odavno trebalo rešiti pregovorima. Po njegovim rečima, realno je da Rusija „potpuno ponizi Zapad“ u sukobu.
Prins je zaključio da ukrajinska vojska nikada neće moći da potisne ruske snage.

 

Britanski general jasan, London zavisi od Putinove milosti! Ako lansira rakete, Ostrvo će biti potopljeno, odbrane nema!

 

Zapad se šalio sa Zelenskim kada mu je ovo obećao?! Ništa od plana da obaraju ruske rakete nad Ukrajinom

 

Problemi SAD i saveznika

Problemi sa koordinacijom između SAD i saveznika otežavaju pomoć Ukrajini, navodi se u izveštaju generalnog inspektora Pentagona.

- Tokom provere je utvrđeno da, iako je Ministarstvo odbrane na nekoliko nivoa koordinisalo zahteve Ukrajine u vezi vojne tehnike i pomoći sa partnerskim zemljama, problemi su otežavali koordinaciju i uticali na efikasnost - piše u izveštaju.

 

Zelenski urla na generale, ubeđen je da od njega kriju šta se stvarno dešava na frontu! Ekonomist otkriva šok detalje iz Kijeva!

 

Ukrajina nema više čime da ratuje

Sukob u Ukrajini može se smatrati završenim, pošto je nedostatak ljudstva u Oružanim snagama Ukrajine dostigao kritičnu tačku, izjavio je bivši savetnik Pentagona, penzionisani pukovnik Daglas Mekgregor za Jutjub kanal „London ril“.

- Ukrajina više nema sa čime da ratuje. Redovi se ne popunjavaju novim ljudima, a pored toga teško je obučiti novajlije za tako kratko vreme - rekao je oficir.

 

Ipak se usudili! Putin je Ukrajince upozorio, a sada se oglasila Holandija: 10 vojnika spremno!

 

Zelenski o svom mandatu

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da mu mandat šefa države još nije istekao.

- Mojih pet godina na predsedničkoj funkciji još nije isteklo. Zbog vanrednog stanja mandat mi se nastavlja - rekao je Zelenski u intervjuu za Rojters.

On je dodao da ne može da ocenjuje svoj rad jer „to nije baš etično“.


Pod kontrolom

Situacija u Zaporoškoj nuklearki je pod apsolutnom kontrolom, izjavio je generalni direktor državne korporacije „Rosatom“ Aleksej Lihačov.

- Stanica se nalazi u zoni borbenih dejstava. Naši drugovi i kolege iz IAEA redovno beleže eksplozije i udare. Naravno, ne postaje lakše. Ali zahvaljujući koordinisanom radu, pre svega, osoblja i predstavnika IAEA, možemo još jednom da izjavimo da je situacija na stanici pod apsolutnom kontrolom - rekao je Lihačov za televiziju „Rusija 1“.

 

Stano o EU i legitimitetu Zelenskog

Portparol EU za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano izjavio je novinarima da Evropska unija ne sumnja u legitimitet Vladimira Zelenskog kao predsednika Ukrajine.
 

 

Zelenski brutalno slagao zapadne medije! Rusi ga raskrinkali pred celim svetom: Istina je zapravo mnogo drugačija!

 

Analena Berbok doputovala u Kijev

Ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok doputovala je u Kijev, saopštila je televizija „N-TV“.

 

 

(VIDEO) Prekipelo! Rusija spremila hiljade bombi da spali Ukrajinu do temelja! Stotine već bačeno na Volčansk, sledeći je Harkov!

 

Napad Rusije na železničku stanicu

Oružane snage Rusije izvele su napad na železničku stanicu u Černomorsku u Odeskoj oblasti, izjavio je za Sputnjik koordinator ilegalnog pokreta u Nikolajevu Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje izvore.

Prema njegovim rečima u Černomorsku je zabeleženo nekoliko udara.

Lebedev je objasnio da vozovi koji prevoze vojnu tehniku i granate preko Zatoke iz Rumunije staju na lučkoj železničkoj stanici radi preraspoređivanja. Pored stanice se nalazi mnogo skladišta, a carinska ispostava „Iljičevsk“ ponekad se koristi kao privremeni smeštaj vojnika i stranih plaćenika.
 

Novo proročanstvo Dugina zatreslo Kinu i Rusiju! Sad je jasno zašto Putin žuri u Peking: Indija, islamski svet, Afrika...

 

Ruski helikopter pogodio ciljeve

Helikopter Ka-52M pogodio je uporište i ljudstvo ukrajinske vojske u zoni odgovornosti grupe „Centar“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

(VIDEO) Ovo ima i Srbija! Ruska PVO spržila NATO krstareće rakete! Na mrežama se pojavio spektakularan snimak!

 

Uništeno mesto razmeštanja oružanih snaga Ukrajine

Artiljerci odreda „Ris“ dobrovoljačkog korpusa, koji deluju u sastavu grupe snaga „Jug“, uništili su smeštaj Oružanih snaga Ukrajine u kojem se u trenutku udara nalazilo oko 20 vojnika u selu Minkovka, 40 kilometara od Kramatorska u Donbasu, saopštio je za Sputnjik borac odreda sa pozivnim „Zinger“.

 

Serija eksplozija u Harkovu

Tokom noći odjeknula je serija eksplozija u Harkovu, javili su lokalni mediji.

 

Dejstvuje ruska PVO

Tokom noći ruski PVO sistemi uništili su jednu raketu „oljha“ i dve bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Takođe, ruski PVO sistemi oborili su oko 7 ujutru ukrajinski dron avionskog tipa iznad Kurske oblasti.

 

Amerika donela odluku koja će je uništiti! Rusi gledaju i ne veruju šta vide: Ovaj potez će izazvati strašne posledice!

 

Netajlovo u ruskim rukama (VIDEO)

Ruska vojska je zauzevla Netailovo. Vojnici 9. brigade, uz podršku drugih jedinica, izbacili su Oružane snage Ukrajine iz sela na boku Avdejevke.

Preživeli pripadnici Oružanih snaga Ukrajine pobegli su, napustivši svoje položaje i deo naoružanja.

 

 

Snage 59. brigade Oružanih snaga Ukrajine nisu bile u stanju da obuzdaju pritisak ruskih trupa, zauzmu i održe odbranu južno od naselja, nastavljajući neuredno povlačenje, javili su ratni blogeri sa @btr80.

Ukrajinski vojni analitičari su danas izvestili i da su se severno od Netajlova ruske trupe učvrstile duž tri šumska pojasa na području širine do 2,67 km do dubine do 920 m.

 

Zakasnio je! Zelenskom stigle užasne vesti! Rusi trljaju ruke, ništa mu više neće pomoći: Mnogo je izgubljeno...

 

Avdejevski pravac: Oklopnjaci "Hrabrih" uništavaju odbranu OSU (VIDEO)

Tenkovske posade grupe trupa „Centar“ savladale su uporište Oružanih snaga Ukrajine.

Pokrivajući motorizovanu pešadiju, T-80 su ispaljivali 125 mm visokoeksplozivne granate na položaje VSU, pružajući vatrenu podršku pešadijskim grupama koje su napredovale.

 

 

(VIDEO) Ruski vojnik šokirao sve! Ukrajinci hoće da se predaju, ali iza njih... Svetu otkriveno jezivo naređenje ukrajinske komande!

 

Harkovski front: Zauzimanje fabrike agregata u Volčansku i bitke kod Lipca

Ruske trupe nastavljaju lokalnu ofanzivu na severu Harkovske oblasti uz redovne pokušaje ukrajinskih oružanih snaga da izvrše kontranapad. Sukobi se dešavaju duž cele linije kontakta od Lipca do Volčanska.

Na zapadnom krilu, Oružane snage Rusije pokušavaju da probiju odbranu na severnoj periferiji Lipca. Na severoistoku sela još nije bilo moguće zauzeti dominantne visove i mrežu uporišta na izlazu iz naselja.

 

Klešćejevka kao Rabotino - ni kamen na kamenu

Ruske trupe su izašle na ulice na jugu Kleščejevke, u blizini Artemovska. Ukrajinske oružane snage su već isterane iz većeg dela sela.

Prilikom juriša na naseljeno mesto, ruskim vojnicima pomaže artiljerija 6. motorizovane divizije Trećeg armijskog korpusa. Oružane snage Rusije već čiste naseljeno područje na južnoj periferiji, identifikujući i uništavajući ostatke ukrajinskih jedinica. Ukrajinski vojnici, napušteni od komande u selu, masovno se predaju.

Ukrajinski vojni analitičari smatraju da će se situacija u Kleščejevki ponoviti onu koja se odigrala u Rabotinu.

- Rusi jurišaju na naše položaje u južnom delu sela. Situacija u Kleščejevki biće slična situaciji u Robotinu. Posle veoma dugog vremena aktivnih borbi nema gde da se učvrsti. Selo se pretvara u stalnu sivu zonu - pišu ukrajinski izvori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!
Tenis

Hit scena! Posvađao se sa devojkom pa predao meč!

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima. Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

03.06.2024

12:44

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija