• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tv Front

21.05.2024

20:39

Pentagon saopštio crne vesti Kijevu! Ruska ofanziva iscrpljuje Ukrajinu, a pomoć ne stiže!

Tanjug/EPA

Vesti

Pentagon saopštio crne vesti Kijevu! Ruska ofanziva iscrpljuje Ukrajinu, a pomoć ne stiže!

Podeli vest

Ukrajinske rezerve i zalihe se iscrpljuju zbog napredovanja ruske vojske u Harkovskoj oblasti. To je rekao šef Združenog generalštaba SAD general Čarls Braun na brifingu u Pentagonu.

Prema rečima Brauna, Kijevu su hitno potrebne zalihe oružja.

- Ukrajinske oružane snage se sada suočavaju sa velikim izazovom, posebno u Harkovskoj oblasti. Rusija je poslednjih dana otvorila novi front, pokrenula nove operacije, žele da naprave takvu zonu bezbednosti, žele da Ukrajina povuče svoje snage sa drugih važnih delova fronta kako bi zaštitila svoju teritoriju - naveo je general Braun.

On je dodao da svojom ofanzivom u Harkovu Rusija testira ukrajinske oružane snage i želi da ih razvuče duž fronta.

Prema Braunu, glavni problem ukrajinske vojske trenutno je nesposobnost da se odbrani od ruskih vazdušnih udara, kao i ozbiljan nedostatak rezervi.

- Ukrajinske rezerve su sada pod velikim pitanjem, potrebna im je pomoć kako bi nastavili da uporno odbijaju ove napade - rekao je on.

Tokom ofanzive u Harkovskoj oblasti ruska vojska je već zauzela više od deset naselja. Sada se najteže borbe vode u Volčansku i u oblasti Lipci. Ukrajinski vojni analitičari priznaju da su u obe ove oblasti ukrajinske oružane snage prinuđene na povlačenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija