• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2024

18:56

Burne reakcije srpskog naroda nakon pobede Teya Dore: "Lopovi sa RTS, vratite Breskvici pobedu!"

ATAIMAGES

Estrada

Burne reakcije srpskog naroda nakon pobede Teya Dore: "Lopovi sa RTS, vratite Breskvici pobedu!"

Podeli vest

"Stručni" žiri RTS počinio je najveću krađu 21. veka kada su pokrali Anđelu Jovanović Breskvicu, koja je bila favorit naroda, i poslali tamo neku Teya Doru. Zbog toga 9. 3. 2024. u 18 časova skup podrške Breskvici ispred RTS

Srpska javnost poručuje Radio-televiziji Srbije da su lopovi i da su Anđeli Ignjatović Breskvici ukrali pobedu na Pesmi za Evroviziju!

Foto: RTS prntscreen

 

Finale srpskog izbora za najpopularnije muzičko takmičenje u svetu održano je u subotu, a na njemu je pobedu odnela Teya Dora sa pesmom "Ramonda". Pop pevačica je od stručnog žirija dobila maksimalnih 12 poena, dok je od publike, koja je glasala putem SMS, dobila 10 poena.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Na drugom mestu završila je Breskvica s numerom "Gnezdo orlovo", koja je od publike dobila 12 poena, a od žirija svega pet bodova. To je izazvalo veliki revolt u srpskoj javnosti, koja smatra da Srbiju u Malmeu treba da predstavlja Breskvica, koja je od naroda dobila 45.160 glasova, dok je Teya dobila skoro dvostruko manje, tačnije 28.114.

Foto: printscreen instagram

 

Nezadovoljni građani su svoj revolt pokazali odmah sutradan kada su na zaštitnoj ogradi ispred Skupštine Srbije okačili transparente sa natpisom: "Pravda za Breskvicu".

Ljudi se tu nisu zaustavili, već su na društvenim mrežama pozvali na jedinstveni skup podrške tinejdž zvezdi.

Jedan korisnik Tik toka pod imenom Žika Dobrosavov napisao je:

- 'Stručni' žiri RTS učinio je najveću krađu 21. veka kada su pokrali Anđelu Jovanović Breskvicu i poslali tamo neku Teya Doru, umesto Breskvice, koja je očigledno bila favorit naroda. Zbog toga 9. 3. 2024. u 18 časova skup podrške Breskvici ispred RTS. Naš glas će se čuti! - izjavio je on. 

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Za manje od 24 sata njegov post je pregledan više od 153.000 puta i dobio više od 1.100 lajkova.

Posle Breskvičinog poraza oglasile su se i mnoge javne ličnosti koje su negodovale zbog glasanja stručnog žirija RTS smatrajući da nije bilo pošteno.

Među prvima je svoje nezadovoljstvo iskazala pevačica Marina Cvetković, poznatija kao Mahrina, koja je uputila oštre reči reperki Sajsi MC, koja Breskvici nije dala nijedan bod.

Foto: E-Stock

 

- Moram ovo da kažem. Breskvica nije zaslužila nula poena. Nisu takmičari nastupili da bi se njima manipulisalo i da bi prošao tvoj favorit, nego da ih realno oceniš. Ne volim sabotiranje, nije kul - napisala je pevačica na Instagramu.

Članovi stručnog žirija koji su u finalu Pesme za Evroviziju davali glasove takmičarima bili su Zoran Živanović Žika iz grupe "Zana", reperka Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, trubač Dejan Petrović, kompozitor i dirigent Aleksandar Sedlar i pevačica Marija Šerifović, koja je bila i predsednik žirija.

Foto: RTS prntscreen

 

Sajsi MC se pravdala da Breskvici nije dala nijedan bod jer nema dovoljno bodova za sve.

- Poena ipak nema dovoljno i bilo mi je stvarno veoma teško da merim nečiji trud. Ipak, nijanse su morale da utiču. Svako od nas u žiriju je glasao kako je mislio i zato smo bili tako različiti, što ste i videli. O targetiranju mene i pozivanju na linč pričaćemo neki drugi put. Moj savet vam je da malo razmislite pre nego što izreknete uvrede. Hvala RTS-u na pozivu da dam svoj stav, nepristrasno i časno, ne znajući šta drugi članovi glasaju ili šta kaže publika - kaže poznata reperka.

Reperka Mimi Mercedes pobesnela je kada je jedina evrovizijska pobednica, Marija Šerifović, na društvenoj mreži Iks objavila zajedničku fotografiju s reperkom Sajsi MS i u opisu napisala: "Nema na čemu."

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

To je iznerviralo Mimi jer je pomenutu objavu protumačila kao ruganje Breskvičinom porazu i odgovorila je Mariji u svom stilu:

- Treba da glasa ko kako hoće, ali ovo likovanje je u najmanju ruku neprofesionalno. Slavili bi te na "Iksu" i bez toga - izjavila je Mimi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija