• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

21.03.2024

16:26

Toniju Cetinskom preti zatvor? Tužilaštvo za suzbijanje kriminala podiglo optužnicu protiv pevača

Shutterstock/ATA images

Estrada

Toniju Cetinskom preti zatvor? Tužilaštvo za suzbijanje kriminala podiglo optužnicu protiv pevača

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo Hrvatske za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala podiglo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog. Kako se navodi, utvrđeno je da je pevač koristio lažnu potvrdu o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Kako je pisao jedan portal, zamenik tužioca Vjekoslav Saulić, poslao je optužnice protiv 18 osoba, 28. decembra prošle godine, a među njima se nalazi svima poznato ime, Toni Cetinski.

Zapravo, Toni se u novoj optužnici tereti da je platio posredniku I.Dž. kako bi dobio lažnu potvrdu da je primio vakcinu protiv kovida. Ivan je navodno dalje plaćao medicinskoj sestri P.R. koja je u to vreme radila u domu zdravlja u Zagrebu, kako bi izdala lažne potvrde. 

Kako se još navodi, posrednik je dobijao različite novčane iznose, pa se okrivljeni plaćali od 100 do 265 evra za ovo nezakonito delo.

Foto: e-stock

 

Dalje, portal Imperijal navodi da je optužnica protiv pomenutih u zagrebački Županijski sud poslata uoči dočeka 2024, ali većini okrivljenih dostavljena je proteklih nedelja. U članku za koje se terete okrivljeni piše:

- Ko službenoj ili odgovornoj osobi ponudi, da ili obeća mito da unutar ili izvan granica svog ovlašćenja obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smela obaviti, ili da ne obavi službenu ili drugu radnju koju bi morala obaviti, ili ko posreduje pri takvom podmićivanju službene ili odgovorne osobe, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina - navodi se u dopisu. Pomenuti medij piše da u optužnici piše da je pevač odlikovan Redom Danice hrvatske, da je neosuđivan, te da se protiv njega ne vodi nikakav drugi postupak, ali nisu objavili kako se Cetinski branio od krivičnog dela za koje se tereti.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Tonijem Cetinskim, ali do objavljivanja ovog teksta, on se nije javio našoj redakciji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija