• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.Kostić

09.04.2024

07:01

"Marina je pisala o svom mrtvom sinu i mom Željku": Ceca otkrila dugo čuvanu tajnu hita "Rasulo"

informer/ataimages

Estrada

"Marina je pisala o svom mrtvom sinu i mom Željku": Ceca otkrila dugo čuvanu tajnu hita "Rasulo"

Podeli vest

Svetlana Ceca Ražnatović vlasnica je mnogih hitova, a inspiracija za neke tekstove koje joj je napisala Marina Tucaković bile su situacije iz privatnog života .

Folk zvezda Ceca Ražnatović je tokom svoje 36 godina duge karijere najviše sarađivala sa čuvenom hitmejkerkom Marinom Tucaković, sve do njene smrti 2021. godine.

Pevačica se prisetila zajedničkih trenutaka sa slavnim tekstopiscem i otkrila do sada nepoznate detalje nastajanja nekih od njenih najvećih hitova. Malo ljudi je znalo da je u nekim Cecinim pesmama Marina bila inspirisana porodičnim tragedijama koje su obe doživele i sve to pretočila u stihove kao što je slučaj sa pesmom "Rasulo", koja se našla na albumu "Ljubav živi" (2011).

Foto: Insider, Novak Đurović/printscreen

 

- Marina je znala da u nekim pesmama miksuje više tema. Tako su u numeri "Rasulo" glavne teme bile smrt njenog sina Miloša i mog pokojnog supruga Željka. Njenu i moju bol je pretapala u stihove. U toj pesmi ima stih "Jedna bela ruka pada na pod". To se odnosi na njenog sina Miloša, kojeg je mrtvog zatekla u njihovom stanu. Kada je ušla u sobu, on je ležao na krevetu, a ruka mu je bila na podu. Dalje, u pesmi se nastavljaju reči koje su bile inspirisane mojim Željkom - kaže Ceca i dodaje da su samo one znale šta stoji iza tih pesama:

Foto: Privatna arhiva

 

- Niko nije bio upućen u to šta su ti stihovi zapravo značili, sem nas dve. Po njenim tekstovima sam nepogrešivo znala kome ih je posvećivala, i mogla sam da stvorim slike u glavi. Tako je i slučaj sa pesmom "Igračka samoće", u kojoj ima delova inspirisanih mojim pokojnim suprugom.

Marina je pre svoje smrti samo jednom pričala o tragediji koja je zadesila njenu porodicu 2008. godine, kada je njenom suprugu Aleksandru Futi Raduloviću i njoj preminuo stariji sin Miloš. Ona je tada opisala trenutak kada ga je zatekla u sobi njihovog stana u Beogradu.

Foto: ATA Images

 

- Tog prvog decembra delovao je normalno, zdravo i pravo. Oko podneva je ustao da popije vodu i rekao mi da ga probudim posle 16 sati da bi stigao da ode kod frizera i spremi se uveče za diskoteku. Međutim, kada sam ušla u sobu da ga probudim, zatekla sam ga nepomičnog. Prsti su mu već bili modri. Ne znam šta mu se dogodilo i nema ništa gore nego kada zateknete svoje dete kako nepomično leži u krevetu - ispričala je Marina tada.

Ceca: Prvi put sam nastupila sa pet godina

Ceca Ražnatović kaže da je prvi put nastupila kada je imala pet godina, i to na jednom lokalnom takmičenju u rodnom kraju.

- U Prokuplju je bilo organizovano takmičenje za neku pevačicu. Međutim, devojka se razbolela i nije mogla da dođe. Tadašnji direktor osnovne škole u kojoj je moja majka Mirjana predavala pitao ju je da li ja mogu da zamenim tu devojku. Ona nije htela ni da čuje jer sam bila veoma mala. Stajala sam pored njih i rekla: "Hoću, mogu ja to!" Roditelji su na kraju pristali. Otpevala sam izvornu pesmu "Svekrva i snajka" i dobila ovacije publike i žirija - ispričala je Ceca u emisiji "Ako progovorim".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija