• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo/D.G.

14.04.2024

18:18

"Ne mogu da okrenem glavu pred nepravdom": Milica Gutović prvi put o detinjstvu i uspomenama na slavnog oca

Beta, Printscreen

Estrada

"Ne mogu da okrenem glavu pred nepravdom": Milica Gutović prvi put o detinjstvu i uspomenama na slavnog oca

Podeli vest

Ćerka glumačke legende Laneta Gutovića, Milica Gutović, dospela je u žižu javnosti nakon što je javno otkrila da su ona i sestra navodno prevarene za nasledstvo, a sada je prvi put govorila o svom odrastanju.

Milica se nakon toga oglasila nekoliko puta na svom Fejsbuk nalogu a sada je prvi put za medije  govorila o detinjstvu, o Lanetu, porodici, ali i nasledstvu.

- Rođena sam na Balkanu, ali nisam baš tiha kako se od mene očekuje. Ne mogu da okrenem glavu pred nepravdom i neistinom, posebno kada se od mene očekuje da se odreknem svojih prava samo zato što sam žena. To ne mogu da prihvatim - rekla je Milica.

Foto: printscreen

 

Detinjstvo joj je u lepom sećanju i kaže da je bila srećno dete.

- Odrastala sam pored roditelja koji su bili veoma obrazovani i uspešni u svom poslu. Veoma sam im zahvalna što su mi omogućili da pronađem sebe u profesiji kojom se sada bavim, i da se obrazujem u najboljim umetničkim školama, da sledim najbolje svetske baletske i glumačke pedagoge. Još kao devojčica bila sam očarana umećem svog oca, odrastala sam uz njegove uspehe, uz njegove brilijantne uloge na filmu i u pozorištu - kazala je Milica, a prisetila se i nekih uspomena.

 

 

Uspomena ima mnogo, a najdraža su joj sećanja na porodične izlete u kuću u Čenti, pecanja sa ocem, letovanja kod mame na Hvaru, anegdote koje su ona i sestra slušale širom otvorenih očiju, filmske premijere koje je gledala...

- Bio je dostojanstven i talentovan za sve. Živim u uverenju da bi podjednak uspeh imao da se bavio bilo kojim drugim poslom. Kao otac, bio je pun ljubavi, ali za mene apsolutni autoritet. Ne znam kako je uspevao da napravi taj balans, ali iako je mama više vremena provodila sa nama usled njegovih čestih putovanja, on bi uvek bio taj kome bih se obratila za savet i u tome je bio nepogrešiv. Ne mogu da izdvojim neki savet posebno, ali sad kad se vratim unazad, njegova podrška u nekom tinejdžerskom periodu bila mi je najvažnija. Sve su devojčice nesigurne u tom delu života, a on je znao da mi podigne samopouzdanje sa samo par izgovorenih reči - rekla je Milica.

 

 

Danas ona najviše žali što njena ćerka nije dovoljno vremena provela sa dedom.

- Imala je četiri godine kad je preminuo. Kada su nam uručili nagradu "Zlatni ćuran" u Jagodini, moja ćerka je dobro odigrala svoju ulogu na sceni. Pre uručenja nagrade puštali su na velikom platnu delove iz predstava u kojima je igrao i koje su mu donele ovu prestižnu nagradu. Bila je potpuno očarana. "To je deda?", pitala me je pokazujući prstićem. Mislim da nikada neću moći dovoljno verno da joj predstavim koliko je bio poseban i koliko nas je sve voleo - istakla je Milica.

 

 

Priznaje da je pogađaju neistiniti, maliciozni komentari jer bacaju ružnu senku na sliku njenog oca.

- Sve što sam želela da poručim objavila sam svojim pratiocima i poštovaocima moga oca. Javilo mi se i dosta njegovih prijatelja - rekla je Lanetova ćerka, a onda priznala zbog kojih stvari žali.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Žalim zbog premalo vremena koje smo oboje imali, jer smo bili zauzeti svojim poslom i obavezama. Za njegov odlazak nisam bila spremna. Za takve gubitke nikad nismo spremni. Istina je da je povremeno voleo da se osami. Što sam starija sve više shvatam koliko su trenuci samoće dragoceni. Više puta tokom života mi je rekao da je ponosan na mene - priznala je Milica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija