• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.01.2015

13:09

ZVER KONAČNO NA SUDU Čeka se veštačenje "Tijaninog straha"

Vesti

ZVER KONAČNO NA SUDU Čeka se veštačenje "Tijaninog straha"

Podeli vest

Više tužilaštvo u Subotici čeka procenu veštaka koliko je patnje i bola pretrpela Tijana Jurić (15) iz Subotice neposredno pre nego što ju je letos u Bajmoku svirepo ubio mesar iz Surčina Dragan Đurić (34). Nakon toga bi moglo da počne suđenje jer su prikupljeni svi ostali dokazi protiv njega

 

Kako saznajemo, završeno je neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog (pogledaj okvir), zatim sudskomedicinsko veštačenje kojim se utvrđuje mehanizam povreda, a prikupljeni su i svi ostali tragovi sa mesta zločina.

Suđenje u martu?

Tinde Kolar Orsag, rukovodilac Višeg javnog tužilaštva u Subotici, rekla je da se za sada ne može govoriti o odlaganju suđenja. Ono bi moglo početi nakon potvrđivanja optužnice od strane Višeg suda u Subotici, a pretpostavlja se da bi prvo ročište moglo biti u martu.

Naš životni cilj je da Dragan Đurić dobije najstrožu moguću presudu
Tijanin otac Igor Jurić

Tijanin otac Igor juče nije bio dostupan za komentar o toku istrage jer se nalazi u Belgiji na privremenom radu.

Kasapin definitivno bio uračunljiv!

Tijanin ubica Dragan Đurić definitivno nije psihički oboleo i u trenutku zločina bio je uračunljiv! To su nedvosmisleno utvrdili veštaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je on nekoliko nedelja bio na posmatranju.
Kako saznajemo, u nalazu veštaka se navodi da je Đurić uračunljiva osoba kod koje nije utvrđeno da ima istoriju neke duševne bolesti.
- Dodaje se i da je u kritičnom trenutku njegova sposobnost da shvati značaj svog dela bila smanjena, ali ne bitno, zbog alkoholisanog stanja u kojem je bio. To znači da je Đurić odgovoran u krivičnopravnom smislu, da će mu se svakako suditi u redovnom postupku, ali i da njegova odbrana može da insistira na blažoj kazni od maksimalnih 40 godina - ističe naš izvor iz istrage.
Veštačenjem izuzetih predmeta iz Đurićevog automobila, kao i ostataka odeće pokojne devojčice nađen je Đurićev DNK. Međutim, nije moglo sa sigurnošću da se konstatuje koje su povrede bile fatalne, odnosno na koji način je kod Tijane nastupila smrt. 

U ranije datim izjavama Igor je istakao da ništa ne može ublažiti njegov i bol Tijanine majke Mirjane. 

- Naš životni cilj je da Dragan Đurić dobije najstrožu moguću presudu. Tako ćemo sačuvati večnu uspomenu na našu tragično nastradalu kćerku i pomoći da više nijedno dete ne doživi takvu sudbinu. Zbog toga smo pokrenuli i sajt Tijana.rs, posvećen njenom životu, a gde će ljudi moći da se informišu i o toku sudskog postupka protiv ubice - naveo je Jurić.

Podsetimo, Đurić je ubio Tijanu Jurić krajem jula prošle godine u Bajmoku. Prema sopstvenom priznanju, nesrećnu devojčicu je pre ubistva seksualno zlostavljao, tukao, a zatim zadavio.

Glumio ludilo

Tijanino telo pronađeno je u blizini Sombora, 6. avgusta oko ponoći, na napuštenoj deponiji koja se nalazi uz lokalni put između Svetozara Miletića i Čonoplje, oko 25 kilometra od Bajmoka.

Đurić se od onda nalazi u pritvoru, a preti mu maksimalna kazna od 40 godina robije. Kako bi eventualno dobio blažu kaznu, pokušavao je da odglumi ludilo i da se tokom postupka izvuče na neuračunljivost, zbog čega je i bio na psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj bolnici u Beogradu. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 9 godina

priznajem mu da nije bio uracunljiv samo kad svojom gavom probije zid i predje iz jedne prostorije u drugu tad mu verujem da nije znao sta radi nikako drugacije jer nanositi drugom patnju i bol je sracunato do savrsenstva a sebe postedeti robija maksimum maksimuma ili javno v..... za primer.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17