• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2016

15:26

CARINICI RADE PUNOM PAROM! Zaplenjene neprijavljene devize na tri granična prelaza

Vesti

CARINICI RADE PUNOM PAROM! Zaplenjene neprijavljene devize na tri granična prelaza

Podeli vest

Carinici su u prethodna dva dana sprečili tri pokušaja krijumčarenja deviza u ukupnom iznosu od gotovo 62.000 evra, saopštila je Uprava carina

Na graničnom prelazu Kaluđerovo je 22. novembra sprečen pokušaj da se iz zemlje iznese neprijavljena suma od 36.000 evra. 

Ukupno 56.000 evra pronađeno je prilikom detaljnog pregleda u kaseti kod suvozačevog mesta u automobilu rumunskih registarskih oznaka, kojim je putovao rumunski bračni par. 

Na pitanje carinika zašto nisu prijavili novac, vozač je odgovorio da nije znao da je to trebalo da učini, kao i to da je novac poneo u Nemačku radi kupovine automobila. 

Prilikom dodatne kontrole na ulazu u zemlju na graničnom prelazu Batrovci 23. novembra zaplenjeno je 11.000 švajcarskih franaka. 

Makedonski državljanin, turskog porekla je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi i da kod sebe ima svega 11.000 franaka. 

Detaljnom kontrolom kod njega je pronađeno 22.000 sakrivenih švajcarskih franaka. 

Istog dana je na graničnom prelazu Horgoš prilikom izlazne kontrole kod 56.-godišnjeg državljanina Srbije, koji je putovao automobilom „Toyota Corolla“ čačanskih registarskih oznaka, pronađeno ukupno 15.600 neprijavljenih evra. 


On je pri susretu sa carinicima pokazao dozvoljeni iznos deviza, a onda je prilikom pregleda u fabričkoj kaseti njegovog automobila pronađeno još 10.000 neprijavljenih evra. 

Nakon toga je prilikom ličnog pretresa, kod putnika pronađeno još 5.600 evra. 

Putnicima je u sva tri slučaja vraćen iznos od po 10.000 evra koliko se bez potvrde o unosu novca može preneti preko državne granice, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom, dodaje se u saopštenju Uprave carina.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)
Politika

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)

Danas je u sklopu doceka kineske državne delegacije na beogradskom aerodromu koju čine ministri i predstavnici kineskih institucija, ministar trgovine Tomislav Momirovic docekao i ministra trgovine NR Kine Vang Ventaoa, sa kojim je u proteklih godinu dana održao niz sastanaka tokom procesa pregovaranja koje je dovelo do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Kine i Srbije.

07.05.2024

16:17

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija