• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

11.07.2020

22:42

Branislava Katanić o jezivom ubistvu sestre i sestrića u Rakovici: Marko je trebalo da istrune u zatvoru!

Vesti

Branislava Katanić o jezivom ubistvu sestre i sestrića u Rakovici: Marko je trebalo da istrune u zatvoru!

Podeli vest

I dalje osećam ogromnu tuga i prazninu za Mihailom, mojom srećom, i sestrom Majom. Nekada se setim i lepih trenutaka, ali su to uglavnom crne mrlje. Sve je ostavilo na mene posledice, rekla je Branislava Katanić

Svake godine otvaram istu ranu i preživljavam smrt moje sestre Maje i sestrića Mihaila. Nisam doživela pravdu da gledam bolesno lice bivšeg zeta kako mu izriču 40 godina zatvora. Marko se kukavički ubio u zatvoru u kom je trebalo da istrune. Zbog njega imam dva groba u kući.

Ovo je za Informer rekla Branislava Katanić, sestra Maje Đorđević (38) i tetka Mihaila Nikolića (4), koje je 12. jula pre tri godine zverski ubio Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Tuga i bol

Nakon svega Branislava kaže da nema više snage da priča o zverskom zločinu koji joj je uništio život.

Tragedija

Nekad se zamislim da li sam mogla da sprečim tragediju
Branislava Katanić

- Borim se kako znam i umem. Sa sećanjima, sa tugom i bolom... Tada je to bio šok, a sad mi se vraćaju sećanja. Šta se dogodilo, kroz šta su oni prošli, kroz šta sam ja nakon svega prošla. Verujte, smrt je bolja od ovoga. Setim se i lepih trenutaka, ali su to uglavnom crne mrlje. Nekad se zamislim da li sam mogla da sprečim tragediju - priča ona i dodaje:

- Uvek ću osećati ogromnu tugu i prazninu za Mihailom, mojom srećom, i Majom. Sve je ostavilo posledice na mene. U životu me drži Majin sin iz prvog braka. Divno dete koje junački nosi ogroman teret. Borim se za njega kako znam i umem. To je sve što mogu da kažem, ne mogu više ni da pričam o tome.

Podsetimo, kobnog 12. jula 2017. godine Marko Nikolić je od bivše žene Maje uzeo svog sina Mihaila kako bi sa njim proveo taj dan. Umesto da se njih dvojica druže, Marko je mališana odveo na groblje i tu ga golim rukama zadavio. Njegovo telo je zatim na rukama doneo do Centra za socijalni rad u Rakovici, gde ga je čekala Maja, koja je vodila sudski postupak za starateljstvo nad mališanom.

Marjanović i Nikolić bili cimeri

Jedan od zatvorskih cimera Marka Nikolića bio je i Zoran Marjanović, koji je optužen za ubistvo svoje supruge Jelene na nasipu u Borči. Međutim, Zoran nikada nije hteo da priča o Nikoliću i o tome kako se ponašao dok je sa njim zajedno bio u ćeliji.

Marko Nikolić je pred majku deteta bacio mrtvog sina, a onda nožem nasrnuo na nju. Nesrećna Maja je tada zadobila čak 27 uboda i 30 posekotina po telu. Prema nalazu veštaka, u trenutku kada joj je zadao smrtonosne ubode, nesrećna žena bila je na kolenima, licem okrenuta ka njemu.

Zaklao se u ćeliji

Nikolić je uhapšen i on je tačno pet i po meseci nakon jezivog zločina komadom stakla sebi prerezao vrat u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu.

- Marko je 30. decembra 2017. godine rukama polomio ogledalo u kupatilu ćelije. Prvo se isekao po vratu, a zatim je dva puta staklom u leđa ubo cimera koji je pokušao da spreči samoubistvo. Posle toga Nikolić je nastavio da se kasapi sve dok na vratu nije presekao arteriju - rekao je tada naš izvor iz istrage.

On je dodao da su zatvorski stražari u lokvi krvi zatekli Marka Nikolića kako krklja i pokušava da uhvati vazduh. Nikolić je kolima Hitne pomoći odmah prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo izdahnuo. 

Markov otac tužio Informer

Markov otac Živko Nikolić je 2018. godine tužio Informer, tražeći 500.000 dinara odštete jer smo Marka nazvali monstrumom! Njega je pogodilo što smo time "ukaljali ime i ugled njegovom sinu i prekršili prezumpciju nevinosti", iako je potpuno nesporno da je Marko brutalno presudio ženi i detetu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17