• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.12.2020

21:58

PLAMEN MI JE ZAHVATIO KOSU, SESTRA SE UKOPALA... Mladić ostao bez kuće u požaru kod Pančevačkog mosta: SVE SAM IZGUBIO!

Vesti

PLAMEN MI JE ZAHVATIO KOSU, SESTRA SE UKOPALA... Mladić ostao bez kuće u požaru kod Pančevačkog mosta: SVE SAM IZGUBIO!

Podeli vest

- U kući smo bili moja majka, supruga, šestogodišnja sestra i moje dete koje ima svega šest meseci. Dim je počeo da kula, ali dok smo shvatili šta se dešava, već je buknuo plamen. Sve se odigralo u deliću sekunde - ovako za "Blic" priča mladić u čijoj je kući danas izbio požar u Ulici Vuka Vrčevića u Beogradu

Prema prvim informacijama, vatra je najverovatnije buknula zbog neispravnih instalacija, ali, pukom srećom, niko nije povređen.

- Svi smo panično pojurili iz kuće. U momentu sam se setio moje šestogodišnje sestre i bebe koje su bile u drugoj prostoriji. Sestra se ukopala od straha. Potrčao sam da ih izvučem iz požara, izneo ih i tada mi je plamen zahvatio kosu. Srećom, uspeli smo svi da pobegnemo na bezbedno - priča uznemireni mladić koji je želeo da ostane anoniman.

U momentu je, dodaje, ostao bez svega što je u životu sticao. Od kuće je ostalo samo zgarište. Ne znaju ni gde će večeras da spavaju, ali ni kako će sve iznova da izgrade.

- Ja sam muzičar, a zbog korone nemam više ni posla. Moja majka prodaje ruže u Skadarliji, tako da ni njoj posao ne ide. Nemamo dovoljno novca i ne znamo kako ćemo ovo sve da obnovimo i gde ćemo sada. Otac mi je invalid - jada se nesrećni muškarac.

Vatrena stihija je, kako pričaju, ubrzo zahvatila i dve komšijske kuće u ovom beogradskom naselju. Nesreća bi mogla da bude veća, dodaje, ali nije zahvaljujući pribranosti njegove majke.

- I u jednoj od komšijskih kuća živi porodica sa dvoje malolene dece. Nisu znali šta se dešava, kada je moja majka došla i počela da viče da je izbio požar koji može da zahvati i njihovu kuću. Svi su istrčali napolje i tako se spasili.

Foto: Privatna arhiva

Vatrogasci

Ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspeli da obuzdaju plamen.

Policija i vatrogasci su još na terenu i dogašivanje vatre je u toku.

Okupile su se uznemirene komšije koje i dalje ne mogu da poveruju šta se dogodilo. Budući da je u pitanju naselje u kojem su kuće prilično blizu jedna druge, oni govore da je prava sreća što vatrena stihija nije zahvatila još susednih objekata.

Slična nesreća i pre dve godine

Slična nesreća dogodila se pre dve godine. Naime, veliki požar koji je progutao nekoliko kuća izbio je u ovom naselju i srednim oktobra 2018. godine. Na intervenciji gašenja požara angažovano je bilo 13 vatrogasaca spasilaca sa tri vozila, a tada pukom srećom nije bilo povređenih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija