• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. IVANČEVIĆ

13.10.2021

07:00

Organizator "elitne prostitucije" otkriva ekskluzivno za Informer: Neću više da budem makro, već lajf kouč!

Vesti

Organizator "elitne prostitucije" otkriva ekskluzivno za Informer: Neću više da budem makro, već lajf kouč!

Podeli vest

* Mihailo Maksimović (39) u kućnom pritvoru piše knjige o fenomenu prostitucije i priprema se za novi životni poziv - savetnika za lepši i kvalitetniji život


Šapčanin Mihailo Maksimović (39), optužen da je godinama posredovao u "elitnoj prostituciji", ekskluzivno za Informer otkriva da neće više biti makro, već lajf kouč (savetnik za život)! Maksimović se od kraja novembra prošle godine nalazi u kućnom pritvoru, u kojem piše knjige o fenomenu prostitucije i studiozno se priprema za novi životni poziv.

Završio obuku

Mihailo kaže da trenutno čita mnogo stručnih knjiga u vezi sa takozvanim lajfkoučingom, što mu je postalo velika strast. Pre zatvorskih dana završio je nekoliko kurseva i obuka iz oblasti savetovanja za lepši i kvalitetniji život kako bi se u budućnosti preorijentisao na to novo zanimanje.

Ovih dana privodi kraju svoju prvu od tri knjige iz serijala "Javna tajna", koja bi u štampi trebalo da se nađe krajem meseca.

- Prvi roman, pod nazivom "Mnoga lica Marije Magdalene", istinita je priča na 250 strana o devojkama koje su se bavile prostitucijom i koje su radile za mene. To je tek prva knjiga, a imam materijala za bar još dve. Namera mi je bila da na taj način otkrijem mnoge strogo čuvane tajne i istinite priče o prostitutkama i njihovim klijentima - ističe Maksimović na početku razgovora.

Foto: Informer DN

Mihailo Maksimović

Na pitanje kako je došao na ideju da se uhvati pera i podeli sa čitaocima svoje bogato iskustvo oko organizovanja prostitucije, naš sagovornik odgovara:

- Dok sam bio u zatvorskom pritvoru, pažljivo sam pratio situaciju u vezi sa mojim slučajem i uopšte fenomenom prostitucije. Shvatio sam da je to vrlo popularna tema i osetio potrebu da joj dam svoj doprinos kao neko ko je godinama direktno bio umešan u tu priču. Odnosno da ponudim novu i širu sliku o "najstarijem zanatu" u Srbiji i regionu.

Sami će se prepoznati

Imena u knjizi sam sakrio, ali verujem da će se mnogi klijenti prepoznati po opisu

Mihailo Maksimović

Kontroverzni Šapčanin tvrdi da mu ni u jednom trenutku nije bila namera da svojim pisanjem bilo koga uplaši, imajući u vidu činjenicu da su se među klijentelom devojaka koje su radile za njega nalazile i mnoge poznate ličnosti iz sveta politike, biznisa i sporta.

- Cilj mi je bio da predstavim realnu sliku i kroz autentične situacije prodrmam društvo u kojem živimo i razbijem predrasude. Knjige nisu uperene protiv bilo koga lično. Naravno da u njima pominjem i klijente čiji su likovi stvarni i verujem da će se sami prepoznati po opisu. Međutim, nema razloga za brigu, pošto su i oni i prostitutke zaštićeni izmišljenim imenima.

Fer i pošten odnos

Inače, afera "Elitna prostitucija" otkrivena je početkom 2019, kada su dve devojke uhapšene u jednom beogradskom hotelu sa turskim državljanima. Već krajem marta Maksimović je uhapšen na aerodromu i u zatvorskom pritvoru je proveo godinu i po dana.

Na početku suđenja Maksimović je priznao da je bio makro, ali je isticao da je bio "fer i pošten", da su prostitutke kod njega radile "na dobrovoljnoj bazi" i da su zarađivale i po 10.000 evra mesečno! Izričito je naglasio da je kod njega na prvom mestu uvek bila zagarantovana apsolutna diskrecija i da su se svi morali pridržavati tri striktna pravila: ne lagati Mihaila, ne pričati klijentima o drugim klijentima i nikome ne odavati imena devojaka koje rade. 

Osnovao izdavačku kompaniju

Mihailo Maksimović otkrio nam je i da je osnovao izdavačku kompaniju pod nazivom "Votum", isključivo za potrebe štampe sopstvenih knjiga. U toku je, kako je rekao, prelom prvog romana i priprema naslovne strane. Što se tiče slobodnog vremena u periodu od dva sata svakog dana koje može da provede van kućnog pritvora, Mihailo kaže da ga koristi uglavnom za odlazak u teretanu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Ovo me podseća na Krisijana i njegovim promovisanjem sporta među mladima, kada je izašao iz zatvora pa ga opet spakovali sa kilo heroina, dve nedelja nakon toga...

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija